. Ma Csilla napja van.
17 éve város Veresegyház
2016-07-03 22:01:27
17 éve város Veresegyház

17 éve város Veresegyház

Veresegyház várossá nyilvánításának 17. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.


Az ünnepségsorozat már pénteken délután kezdetét vette, az esti koncertet Szabó Balázs bandája adta az érdeklődőknek.

 

Szombaton délután a gyerekek örülhettek, hiszen gólyalábasok cirkuszi mutatványokat mutattak be, bevonva őket is a játékba. A táncház sok anyukát, apukát és kis gyereküket sarkallt a körtáncra. A különböző korú apróságok sem maradtak foglalkozás nélkül, hiszen különböző sátrakban többféle játékot, arcfestést, csúzlizást próbálhattak ki, használhatták az óriáscsúszdát, kisvonatot, dodgemet.

 

Bár teljesen más műfaj képviseltette magát az esti koncerten, mint a táncház, jól megalapozta a hangulatot a táncos lábaknak. Az EB-mérkőzés ellenére óriási tömeg jelent meg,  a Mystery Gang zenekar fantasztikus hangulatot csinált a rockabilly zenéjével.

 

Vasárnap délelőtt vette kezdetét a  hagyománnyá vált főző- és sütőverseny, rotyogtag az ételek a bográcsokban, kíváncsi tekintetek kísérték az előkészületeket, várva, mikor lehet kóstolókat kapni az elkészült ételekből. A fényképek sajnos most sem tudják visszaadni az illatokat, de remélhetőleg a látvány legalább kárpótol valamennyit. 


Nemzetközi fúvószenekari találkozót tartottak Gödöllőn, onnan érkeztek zenekarok az ünnepségünkre, köztük a testvérvárosi Schneebergből is. Külön-külön is hallhatott a közönség sikerszámokat, valamint volt közös örömzenélés is.

 

Ahogy közhelyként mondani szokás, a zsűri nehéz helyzetben volt, nem is áruljuk el, hogy ki lett a győztes, így talán jövőre még  többen látogatnak ki az eseményre.

 

Megéri.

 

Utoljára frissítve: 2016-07-03 22:43:16

További híreink
Jézusi gyaloglás
A Mária Út Egyesület Molnár Renáta életmódtrénerrel és Hofher József jezsuita atyával közösen "Jézusi gyaloglás" lelkigyakorlatot szervez április végére.
2018-04-04 17:42:00, Hírek, Környezetünk Bővebben
Észak kontra dél: mekkora a különbség az agglomerációs települések között?
Azt gondolnánk, hogy az ingatlanpiac lassan megáll és elcsendesedik, a mellékelt ábra szerint azonban egyáltalán nem ez a helyzet.
2018-04-03 17:27:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Sitt és szeméthegy borzolja a kedélyeket
Közel egy éve, hogy óriási mennyiségű sitt jelent meg a város határában.
2018-03-22 19:25:13, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarország választ.
Bővebben >>