. Ma Móric napja van.
17 éve város Veresegyház
2016-07-03 22:01:27
17 éve város Veresegyház

17 éve város Veresegyház

Veresegyház várossá nyilvánításának 17. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.


Az ünnepségsorozat már pénteken délután kezdetét vette, az esti koncertet Szabó Balázs bandája adta az érdeklődőknek.

 

Szombaton délután a gyerekek örülhettek, hiszen gólyalábasok cirkuszi mutatványokat mutattak be, bevonva őket is a játékba. A táncház sok anyukát, apukát és kis gyereküket sarkallt a körtáncra. A különböző korú apróságok sem maradtak foglalkozás nélkül, hiszen különböző sátrakban többféle játékot, arcfestést, csúzlizást próbálhattak ki, használhatták az óriáscsúszdát, kisvonatot, dodgemet.

 

Bár teljesen más műfaj képviseltette magát az esti koncerten, mint a táncház, jól megalapozta a hangulatot a táncos lábaknak. Az EB-mérkőzés ellenére óriási tömeg jelent meg,  a Mystery Gang zenekar fantasztikus hangulatot csinált a rockabilly zenéjével.

 

Vasárnap délelőtt vette kezdetét a  hagyománnyá vált főző- és sütőverseny, rotyogtag az ételek a bográcsokban, kíváncsi tekintetek kísérték az előkészületeket, várva, mikor lehet kóstolókat kapni az elkészült ételekből. A fényképek sajnos most sem tudják visszaadni az illatokat, de remélhetőleg a látvány legalább kárpótol valamennyit. 


Nemzetközi fúvószenekari találkozót tartottak Gödöllőn, onnan érkeztek zenekarok az ünnepségünkre, köztük a testvérvárosi Schneebergből is. Külön-külön is hallhatott a közönség sikerszámokat, valamint volt közös örömzenélés is.

 

Ahogy közhelyként mondani szokás, a zsűri nehéz helyzetben volt, nem is áruljuk el, hogy ki lett a győztes, így talán jövőre még  többen látogatnak ki az eseményre.

 

Megéri.

 

Utoljára frissítve: 2016-07-03 22:43:16

További híreink
Környezetszennyező égetés Veresegyházon?
Napokon keresztül lehetett városszerte érezni a város szélén történő égetés szagát. A Tavirózsa Egyesület lépett.
2017-05-20 11:35:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Változások a fogyasztóvédelem rendszerében
2017. január 18. - 2017. január 1-től a fogyasztóvédelmi hatósági feladatokat megosztottan végzi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Pest Megyei Kormányhivatal és az or...
2017-01-18 16:48:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Ennyit keresnek az „újcelebek” – az Ön órabére is félmillió..?
240 vagy épp 500 ezer forint? Ezek bizony most nem a legjobban fizető szakmák havi bérei, hanem a magyar hírességek fellépési tarifái. Nagy a szórás még a magyar celebek ...
2016-10-15 20:31:29, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére