. Ma Timót napja van.
5+1 tipp, hogy profi legyen az önéletrajzod
2020-12-08 21:44:19
5+1 tipp, hogy profi legyen az önéletrajzod

5+1 tipp, hogy profi legyen az önéletrajzod

Ráadásul a koronavírus miatt sok esetben a személyes kiválasztás helyett a fókusz áttevődött a digitális kiválasztásra. Így pedig még nagyobb lehet a jelentősége annak, hogy milyen önéletrajzzal jelensz meg egy álláshirdetésnél. Akár új CV-t készítesz, vagy csak frissíted a meglévőt, az alábbi tippek jól fognak jönni, hogy profi CV-d legyen. Ha pedig megvan, irány megnézni a DreamJo.bs aktuális állásait!

 

1. Mik a céljaid? Gondold át!

 

A munkáltatók felé úgy tudod eladni magad, ha egy profi CV-vel és mellé egy profi motivációs levéllel indítasz. Ha nem tudod, hogy mi a különbség, röviden leírom. A motivációs levélbe kell leírni, hogy miért vagy te a legalkalmasabb az adott pozícióra. Míg a CV-be felsorolásszerűen kell összefoglalnod az eddigi munkáid, eredményeidet, címeid, díjaid és személyiségjegyeid. Fontos, hogy mindkettőbe az adott pozíció szempontjából releváns infók kerüljenek.

 

2. Készíts egy vázlatot!

 

Hasznos lehet egy jó vázlat, mielőtt megírod az önéletrajzod és a motivációs leveled. Így (kötöttségek nélkül) könnyebb összeszedni, hogy mik történtek veled, milyen munkákat végeztél, milyen eredményeid és kompetenciáid vannak, stb. Nagyon fontos, hogy végül csak az adott pozícióhoz releváns infók kerüljenek bele a CV-be és a motivációs leveledbe.

 

3. Az elért eredményeket emeld ki

 

Ahelyett, hogy felsorolnád az összes általad elvégzett korábbi feladatot, inkább koncentrálj az eddigi eredményeidre, amiket elértél a korábbi munkáid során. Ha vannak jól számszerűsíthető adataid erről, azt imádni fogják (pl. 20%-kal csökkentettem az általam vezetett részleg költségeit). Fontos itt is, hogy csak a releváns eredmények kerüljenek bele a CV-be.

 

4. Nem kell mindent beleírnod

 

Nem leltárt készítesz! Ahhoz, hogy igazán profi CV-d legyen, tudnod kell kihagyni is dolgokat. Már többször említettem, de most is leírom, hogy csak az adott pozíciónál releváns dolgok kerüljenek bele az önéletrajzodba. Azaz, ami nem releváns, maradjon ki! Ugyanígy hagyd ki azt is, ha pl. volt olyan munkahelyed, ahol csak 1-2 hónapig dolgoztál. Ugyanez igaz a képzésekre is. Ha valami nem releváns, kimaradhat, ugyanígy az is, ha vannak elkezdett, de félbehagyott képzéseid.

 

5. Nem szégyen sablont használni!

 

Az interneten már számtalan nagyon jó CV minta megtalálható, ezeket használd bátran! Ezekkel igazán figyelemfelkeltő, profi CV-t tudsz összeállítani. Érdemes több mintát is megnézni, hogy megtaláld a számodra megfelelőt.

 

6. (5+1.) Frissíts folyamatosan!

 

Egyrészt azért, mert minden pozíciónál más és más a releváns infó. Másrészt azért, hogy mindig belekerüljön a friss tapasztalatod és tudásod.

 

Sok sikert!

További híreink
Villámgyors feladás és kézbesítés - válaszd a repülős csomagszállítást!
Sürgős külföldi csomagot tervezel küldeni? Válaszd a legegyszerűbb megoldást! A Csomagnet.hu-n otthonod kényelméből adhatod fel küldeményedet, mindössze néhány perc alatt...
2021-01-19 18:10:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Orbán Gáspár ifjú katonaként 40 milliós angliai akadémiai tanulmányokba kezdett
Kadétonként közel negyvenmillió forintba kerülhet a brit katonai elit iskola, a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) kilenc hónapos kurzusa, amelyet a kormányfő fia, O...
2021-01-15 21:28:32, Hírek, Fókuszban Bővebben
Létrejött a végleges közös ellenzéki együttműködés 2022-re
Mind a hat párt közös listán indul, olyan jelöltet nem támogatnak, aki korrupciós bűncselekményben részt vett vagy összejátszott a Fidesszel – többek között erről állapod...
2020-12-21 17:49:22, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Cseh Katalin a Momentum európai parlamenti képviselője szerint nem szabadna Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istv...
Bővebben >>