. Ma Márk napja van.
A képzelőerő előnyei és hátrányai
2014-11-14 14:50:34
A képzelőerő előnyei és hátrányai

A képzelőerő előnyei és hátrányai

A KDNP most arra kér, képzeljem el, hogy Ausztriában vasárnap zárva vannak a boltok!


Valamikor a 60-as évek egyik kemény telén a Pilisben "harcászkodtunk". A foglalkozást vezető tiszt hosszasan magyarázott: Képzeljék el, hogy körülöttünk tüzérségi lövedékek és aknagránátok csapódnak be! Képzeljék el, hogy alacsonyan szálló ellenséges repülők támadnak bennünket! Képzeljék el, hogy 50 cm magasan géppuskatűz pásztáz felettünk! Stb.
Fegyelmezett katona lévén máig sem tudom miért, de csendben kifakadtam: Miért van az, hogy mindig mindenki az én képzelő-tehetségemre bazírozik? Hát miből állna a Százados elvtársnak meg azt elképzelni, hogy én éppen az útszéli árok hólatyakos fenekén kúszok, méghozzá "a lehető leglaposabban"?
Csodával határos módon megúsztam a fenyítést! (Talán, mert nem volt más fültanú...)

A KDNP most arra kér, képzeljem el, hogy Ausztriában vasárnap zárva vannak a boltok!

Mi az, ki az a KDNP?

K, mint keresztény? Akik minden valódi keresztényi értéket páros lábbal tipornak?

D, mint demokrata? Szinte minden általuk támogatott, vagy pláne kezdeményezett intézkedés, törvényjavaslat mélyen antidemokratikus!

N, mint nép?
Na ez kissé bonyolultabb, mert nem világos egészen, hogy mire gondolnak!
Népiességükre? Népbarátságukra? Közel 70 éve nem volt népellenesebb magyar párt, mint ők! Bár holtverseny lehetséges...(Lelkesen segítettek ezt a gyönyörű szót szinte mindenhonnan kiirtani! A hadsereg, a köztársaság és egy sor más intézmény nevéből!)

Vagy ezzel talán a létszámukra céloztak? Ha valóban a nép tömegei állnának mögöttük, egyszer talán meg mernék önállóan is méretni magukat!

Én élő KDNP-st eddig még csak a TV-ben láttam...
Szigorú tekintet, mert "uralkodáshoz" az illik. Gondterhelt arckifejezés, hiszen egy ország sorsának felelőssége nyomja zsenge vállukat. Kissé megvetően lebiggyesztett száj, hogy látszódjék: Mi különbek vagyunk!

P, mint párt? Ez rendben van! (Merthogy "bíróságilag" így vannak bejegyezve.)  Bár én a helyükben inkább "asztaltársaságnak", vagy maximum "vadásztársaságnak" hívatnám magam...

Az osztrákok vasárnapi zárva tartási szokásait nekem nem kell elképzelnem! 1961-ben jártam ott először,  a boltok vasárnap már akkor is zárva voltak. Tudjátok, hogy miért? Mert ott így szokás!!! És mivel ezen nem is kívánnak változtatni, a társadalomnak nem kell semmit a korábbi, megszokott életritmusukhoz képest visszalépésként megélni! Ez azért nem túl bonyolult dolog! Hivatkozásnak, analóg példának pedig egyenesen nevetséges.

Tisztelettel felkérem a KDNP politikusait, hogy cserébe most kicsit ők is "engedjék el a képzeletüket"!

Képzeljék el, hogy Ausztriában nincsen "hivatalos minimálbér",meg "hivatalos létminimum" sem! Hülyeségnek tartják ugyanis! A bérben a munkaadó és a munkavállaló megegyeznek, a szakszervezetek pedig felügyelik a megállapodás betartását. (Mert képzeljétek el, hogy ott nem csak "vannak" szakszervezetek, hanem azok működnek is!)
(A hülye labanc fejükkel amúgy sem értik, mire van nálunk minimálbér, ha teljesen hivatalosan és törvényesen szabad annál sokkal kevesebbet is fizetni! Mire van nálunk létminimum, ha nagyjaink elvárják, hogy annál kevesebből is éljünk meg.)

Képzeljék el, hogy Ausztriában egy pályakezdő (mérnök, orvos, tanár, ápolónő, szakmunkás, katona, rendőr, vagy éppen bolti árufeltöltő) magyar kollégája fizetésének négy-hatszorosát kapja!

Képzeljék el, hogy ott eltérő ÁFA van az alapvető élelmiszerekre, háztartási és piperecikkekre, elektronikus termékekre, stb. Még a legmagasabb is jóval kevesebb, mint a mi "rekorder" méretű, egységes és éppen felemelés alatt álló ÁFÁ-nk! (Pedig az árak gyakorlatilag azonosak!)
És ezt már negyven éve is így számolta ott a pénztárgép, pedig be sem volt kötve a NAV-hoz!

Képzeljék el, hogy ott a fogyasztó, vásárló, utas, vendég és ügyfél az úr, a szolgáltatók és maga az állam is belőlük él! Senki nem mer felettük basáskodni, őket alattvalóként kezelni, velük szemben "hatóságosdit" játszani, stb. Ott javasolnak és kérnek, itt meg még arra is "utasítanak", hogyan használjam a saját pénzemért vett kávéfőzőmet...

Képzeljék el, hogy ott ingyenes az állami felsőoktatás! (Nem csak az osztrák, hanem bármely más uniós állampolgár számára is!)

Nem sorolom tovább, inkább segítek! Jó?

Mindezt el sem kell képzelni, elég odamenni és megtapasztalni!

Aztán csak akkor példálózni velük, ha az nem tetszőlegesen kiragadott, hanem valóban helytálló példa!

Azt azonban valóban célszerű lenne elképzelniük Uraim, hogy abban az - egyébként valódi keresztényi elveket valló - országban meddig lenne a KDNP "kormányzó párt"!
Szerintem pont annyi ideig, ameddig ott vasárnap  az élelmiszerboltok nyitva vannak!

További híreink
Neked mennyire fontos kutyád egészsége?
Hol vannak már azok az idők, amikor a kutyákat is egy kalap alá vették a többi haszonállattal, és a ház őrzése volt a feladatuk?
2020-01-20 19:08:35, Hírek, Vélemény Bővebben
Gondolataim a helyi önkormányzati választásról
Célegyenesbe fordult a kampány, amelynek eredményeként a választások után egy „új”(?) képviselő testület fog felállni. (Amely további öt évre döntő befolyással lesz tele...
2019-10-04 13:43:07, Hírek, Vélemény Bővebben
Az Orbán-rezsim bírósági ítéletek, európai uniós döntések ellenére nem fizet
Iványi Gábor mindig az üldözöttek mellé állt. Másokért odaláncolta magát a fákhoz, a kerítésekhez, az ajtókhoz. Vajon őt megvédi-e valaki?
2019-08-06 19:21:50, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>