. Ma Ervin napja van.
A kiállítás junius 8.-ig tekinthető meg
2014-05-15 16:17:23
A kiállítás junius 8.-ig tekinthető meg

A kiállítás junius 8.-ig tekinthető meg

Már lassan egy hete látható az Udvarház Galériában ÁL-ARC címmel.
 
Fazakas-Koszta Tibor1966-ban született Korondon, Erdélyben. 1976-80 között a Székelyudvarhelyi Művészeti Iskolában, majd a Marosvásárhelyi Művészeti Iskolában tanult, ahol 1984-ben grafika szakon végzett. Mesterei voltak Molnár Dénes és Bordi Géza.

Családjával 1990-től él Magyarországon. Dolgozott a Budapest Film Vállalatnál grafikusként, 1991-től szellemi szabadfoglalkozású művész. Tagja volt az ÁJIN csoportnak, a Fiatal Képzőművészek Studiójának. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

 
"Fazakas-Koszta Tibor legújabb alkotásai ismét megújulást hoztak. A művész ugyanis a korábbi festményei útján járva most egyre mélyebben megfogalmazza azt a hiányt, amely foglalkoztatja. Mintha nem azzal törődne, hogy mi kell a világnak, hanem azt mutatja, hogy mire van szüksége a világnak. Ez a feszültség veszi körül az alkotást és a nézőt. A befogadó találkozhat azzal, hogy az, amit elképzel, amiben megnyugtatja magát valójában olyan mint Platón barlangja. Azaz a hétköznapi idea csak látszat. Ennek a feszültségnek az ábrázolása nem más, mint az emberi kapcsolatok, viszonyok és érzések megmutatása. Vagyis a valóság újrafogalmazása – megnyugtatás nélkül"
 
 
A kiállítás Balogh Ferenc és Zigo András fuvolajátékával kezdődött, majd Jakab Csaba megnyitó beszéde után a fuvola művészek játékával zárult.
 
A művész jelenleg Budapesten él,1982-től vesz rész kiállításokon. Alkotásai megtekinthetők több külföldi országban, pl. Angolában is található festménye.
 
További híreink
A Veres1 Színház közleménye
A Veres1 Színház is áldozata a kultúrális tao-megvonásnak.
2018-11-18 20:33:03, Hírek, Kultúra Bővebben
Vörös
Vers
2018-10-23 20:22:48, Hírek, Kultúra Bővebben
A Valentin nap eredete
Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.
2017-02-14 11:02:59, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>