. Ma Mátyás napja van.
A Mi Zászlónk
2013-07-16 12:35:46
A Mi Zászlónk

A Mi Zászlónk

2013. 07.13-tól a Kádár-huszároknak van csapatzászlójuk! A huszárok mostantól erkölcsileg, állományilag, és fizikailag is összetartoznak, mi egy csapat lettünk!

 

Oly sok ember dolgozott, szervezett, gondolkodott, és hozott áldozatot ezért! Az év elején megalakultunk, szerveződtünk, együtt gondolkodtunk. Szervezetünk immár egy baráti, bajtársi közösség, összeköt sorsunk, eskünk, szenvedéseink. És ne feledjük: összeköt megaláztatásunk is!

Mert minket, akik esküjükhöz híven szolgáltuk a hazát, dolgoztunk éhbérért, az adónkból felnevelték hitvány politikusok önző rétegét, minket éppen ezek a semmirekellők aláztak meg, abban az Országban, abban a Parlamentben, melyet óvtunk, szolgáltunk, tápláltunk. S nemcsak mi hoztunk áldozatot egészségünkkel, éveinkkel, fizettek családjaink is. Mert mellettünk álltak, támogattak, sokszor a kilátástalanságban is, nélkülözésben, mert megértették: az Eskü kötelez.

Mindezért megkaptuk bérünk: megvetett Kárád-huszárok lettünk. Tudták, hogy egyedül gyengék vagyunk. De nem számoltak a közösség erejével. A jelszavunk: „Együtt, egymásért!” Már nem vagyunk egyedül, nem vagyunk gyengék, és mindenre emlékezünk! Összetartozásunk jelképe: az Ezrednek átadott csapatzászlónk.

Parádon, 2013. 07. 13-án, déli harangszókor az Ezred megjelent tagjai felsorakoztak, és katonai tiszteletadással fogadták a Zászlót. A bevonuló zenével megemlékeztünk névadónkról, Répássy Róbert frakcióvezetőről, hiszen a „Bunkócska” című dal éppen illett egy ilyen nagy emberhez. A felsorakozott Ezred, és a hozzátartozók előtt megemlékeztünk azokról, akik nem tudtak eljönni. Nem tudtak eljönni, mert egészségi állapotuk, anyagi helyzetük nem tette lehetővé, mégis velünk voltak, gondoltunk rájuk. A Zászlót átadtuk az Ezred állományának, a hagyományoknak megfelelően, bár egy zászlóbontásnál szokatlan esemény kíséretében: az Ezred jelenlévő tagjai aláírásukkal hitelesítették az ünnepélyt, egy zászlószalagon, s egy másikon a résztvevő családtagok is. E két szalag örökre kiemelkedő dísze csapatunk Zászlójának!

A csapatzászlót Hibácskó Ferenc bajtársunk tervezte, és készítette el, kiváló minőségben, a hagyományoknak megfelelő méretben, és formában.

Parádon éppen ebben az időben zajlott a „Palóc napok” nevű rendezvény, ahol mi is főztünk a parkban. Ezt még reggel kezdte meg vendéglátónk, Papp Zoltán bajtársunk, aki gondoskodott a tüzelőanyagról, és az ebéd alapanyagairól, továbbá az ünnepély helyszínét is előkészítette, biztosította. Köszönettel tartozunk neki, mert minden tökéletes volt! Készült babgulyás, lecsó, volt választék, és egy gyönyörű környezet. A zászlóbontás után levonultunk a parkba, és elköltöttük a finom ebédet. Barátságok köttettek, a csapat eggyé vált. Mert a jelmondatunk: „Együtt, egymásért!”

Barátaim! Együtt vagyunk, szabadok vagyunk! Lesz még Magyar Köztársaság!

Köszönettel: az 1 Kádár-huszár Ezred Törzse.


Galéria a zászlóbontásról>

További híreink
Májusban jön az EP-választás
Február 25-e és március 17-e között tűzheti ki az EP-választás idejét az államfő a jogszabályok értelmében.
2019-02-09 20:37:35, Hírek, Fókuszban Bővebben
Köszönő Gála 2019. január 31-én
Szeretnénk meghívni benneteket egy gálára
2019-01-23 19:00:32, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sok Anna, Ancsa, Ani, Nika van -nekrológ
Drága Nika, legyen könnyű a föld,Isten nyugosztaljon!
2019-01-14 20:37:30, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Február 25-e és március 17-e között tűzheti ki az EP-választás idejét az államfő a jogszabályok értelmében.
Bővebben >>