. Ma Ágnes napja van.
A Travill Invest dilemmája Veresegyházzal
2019-07-22 17:27:35
A Travill Invest dilemmája Veresegyházzal

A Travill Invest dilemmája Veresegyházzal

Hát így néz ki egy feudális uram-bátyám világ találkozása a kapitalistával a boncasztalon, legalábbis ahogy a dolgokba mi láthatunk bele.


2019-et írunk. Ha összefoglaljuk egy mondatban a Travill-Veresegyház kapcsolat alakulását, az szépen indult. Emlékezzünk vissza Pásztor Béla magabiztos utalásaira, hogy ő neki csak egy telefonjába kerül és máris van pénze a városnak. Jogos volt a dicsekvés, a háttérben a Travill állt, egy miskolci pénzintézet. A kapcsolat azért romlott meg, mert az utóbbi években Pásztor azt javasolta, hogy szálljanak be Gábor Csaba építkezésének finanszírozásába, s ilyenformán a felelősség Pásztor Béláé, hiszen tudnia kellett, hogy ebből baj lesz.

 

Ám az is lehet, hogy nem tudta. Ne értékeljük túl a polgármester intelligenciáját, ha pénzről van szó egészen gyermekiek az elképzelései, s ami maszatolható egy város esetében – eladósítás -, az egy vállalkozásnál gyorsan összedől. Ez a helyzet immár a Travill és Gábor Csaba esetében.

 

Szociológiai értelemben egy keleti feudális közösség találkozása történt egy kapitalistával. Ennek a találkozásnak szükségkép rosszul kellett végződnie. A feudális világban a vállalkozó is a kapcsolatokat tartja fontosabbnak, így szívességeket tesz, nagyvonalú, s a hiány ettől csak nő. A kapitalista először örül annak, hogy itt sokat lehet kaszálni, mert ezek olyan hülyék, és 22%-ra adja a kölcsönt, aztán a végén rácsodálkozik, hogy nincs pénz. Persze a kapitalistának is fontos a kapcsolat, de másként. Ő a jogkövetésre épít. A feudális világban  a jog kijátszása a hőstett, hiszen azt a földesúr teremti, a szerződések nem számítanak. Ha az úr megszorul, illik őt kiszolgálni.

Gábor Csaba (építési vállalkozó) – Csikós István (Városfejlesztési Kht) – Pásztor Béla (Veresegyház polgármestere) ravaszok, feudális világot építők és a pénzhez nem értők. Egymást segítve a végtelenségig ki tudják húzni. (Most a választásokon kiderül majd, hogy mennyire a végtelenségig.) Vilmányi László (Travill Invest) szeretné visszakapni a pénzét és végképp kiszállni Gábor Csaba építési vállalkozó finanszírozásából, mert a vállalkozónál elakadnak azok a lakásvásárlói pénzek, melyeket szerződés szerint nekik kéne kapniuk, azaz itt szerződésszegés történik. (Vélelmezzük, hogy a Travill Gábor Csabával szembeni feljelentésének ez adja az alapját.)

 

Jelen pillanatban nem csak Gábor Csaba, de tőle függetlenül Veresegyház is tartozik a Travillnak 400 millió forinttal. Ennek csak a kamatait fizeti Pásztor, ami most 10%, miközben már rég vissza kellett volna adni a szerződés értelmében az egész összeget. Szinte látjuk magunk előtt, hogy gondolkodik a feudális földesúr: eleget kerestek már rajtam ezek az emberek, most, hogy többet nem akarnak nekem kölcsönadni Gábor Csaba miatt, amihez nekem nincs közöm, oldják meg egymás közt, kicsit várjanak arra a 400 millióra. Már a fizetett kamatainkban jóval többet kaszáltak rajtam az elmúlt évtizedben. S ha ők többet nem akarnak, vagy nem tudnak kölcsönt adni a kormányzati jogszabályokra hivatkozva, de ez csak mese, hát most kicsit megleckéztetem őket – így a földesúr. 

 

A kapitalisták pedig a pénzüket szeretnék vissza, s hogy miként tehetnék meg, arra álljon itt az ÉVE javaslata:

A pénzük döntő része ugyan biztosítva van, mert a kölcsöneik mögött jelzálogbejegyzés van. De igen nagy nem pénzbeli ára volna annak, ha ezt érvényesítenék. Egyrészt a várossal szemben csődeljárás indulna, ha a város továbbra se tudná előteremteni a pénzt, másrészt azok a lakások, melyekre jelzálogjog van bejegyezve, lakottak. Kis emberek bérlik a várostól, másokat esetleg terhelten vásárolták meg Gábor Csabától.  Rajtuk nem akar bosszút állni a Travill, nem akarnak úgy feltűnni, mint egy lélektelen intézet. Pásztor pedig már folytatja a bűnbakképző kommunikációját, előkészítvén, hogyha baj lesz, ne őt okolják, hanem a Travillt. (Ez is elég gyermeki mentalitásra vall, nem? Vagy ha nem infantilis, hát gonosz.)

 

Mi a Travill helyében elindítanánk a várossal szemben a fizetési felszólítást, a bérlőket a helyükön hagynánk, egyenként állapodnánk meg velük. Az önkormányzattól bérelt lakások a továbbiakban a Travillnak fizetnék a bérleti díjat, melyeket lehetne emelni, megállapodás szerint. (A lényeg, hogy az utcára tevésük ne következzék be, hiszen ezek az emberek valóban ártatlanok.) A terhelten lakást megvásárlókkal nehezebb a helyzet, mert estükben nagyobb is a vásárló felelőssége.

 

A város ugyanis emberekből áll, és hamis az a tematizáció, hogy Pásztorral kell megállapodni. Nem Pásztorral és nem Gábor Csabával kell, hiszen ők eljátszották a bizalmat, hanem a lakásokban lakókkal. (Korábban is jeleztük már, hogy Pásztor Gábor Csaba kisegítése, melyet a testület mindig “benyalt” hibás érvelésen alapult, akkor is a lakáskárosultakon kellett volna segíteni, nem a vállalkozón.) Gábor Csabával való ügyleteiben pedig lehet, hogy a Travill valamennyi pénzt elbukik ha perlik, ha nem, azt a békát le kell nyelniük, max börtönben tudják juttatni az embert.

 

Hát így néz ki egy feudális uram-bátyám világ találkozása a kapitalistával a boncasztalon, legalábbis ahogy a dolgokba mi láthatunk bele.

 

(http://elniveresen.hu/a-travill-invest-dilemmaja-veresegyhazzal/?fbclid=IwAR0eAvPvZf8mMs_AKhb7Goi8ReV6u-hY4873n-089QfG4-cATSp-P3hUdvk)

Utoljára frissítve: 2019-07-22 17:29:29

További híreink
Neked mennyire fontos kutyád egészsége?
Hol vannak már azok az idők, amikor a kutyákat is egy kalap alá vették a többi haszonállattal, és a ház őrzése volt a feladatuk?
2020-01-20 19:08:35, Hírek, Vélemény Bővebben
Gondolataim a helyi önkormányzati választásról
Célegyenesbe fordult a kampány, amelynek eredményeként a választások után egy „új”(?) képviselő testület fog felállni. (Amely további öt évre döntő befolyással lesz tele...
2019-10-04 13:43:07, Hírek, Vélemény Bővebben
Az Orbán-rezsim bírósági ítéletek, európai uniós döntések ellenére nem fizet
Iványi Gábor mindig az üldözöttek mellé állt. Másokért odaláncolta magát a fákhoz, a kerítésekhez, az ajtókhoz. Vajon őt megvédi-e valaki?
2019-08-06 19:21:50, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hol vannak már azok az idők, amikor a kutyákat is egy kalap alá vették a többi haszonállattal, és a ház őrzése...
Bővebben >>