. Ma Jácint napja van.
A Travill Invest dilemmája Veresegyházzal
2019-07-22 17:27:35
A Travill Invest dilemmája Veresegyházzal

A Travill Invest dilemmája Veresegyházzal

Hát így néz ki egy feudális uram-bátyám világ találkozása a kapitalistával a boncasztalon, legalábbis ahogy a dolgokba mi láthatunk bele.


2019-et írunk. Ha összefoglaljuk egy mondatban a Travill-Veresegyház kapcsolat alakulását, az szépen indult. Emlékezzünk vissza Pásztor Béla magabiztos utalásaira, hogy ő neki csak egy telefonjába kerül és máris van pénze a városnak. Jogos volt a dicsekvés, a háttérben a Travill állt, egy miskolci pénzintézet. A kapcsolat azért romlott meg, mert az utóbbi években Pásztor azt javasolta, hogy szálljanak be Gábor Csaba építkezésének finanszírozásába, s ilyenformán a felelősség Pásztor Béláé, hiszen tudnia kellett, hogy ebből baj lesz.

 

Ám az is lehet, hogy nem tudta. Ne értékeljük túl a polgármester intelligenciáját, ha pénzről van szó egészen gyermekiek az elképzelései, s ami maszatolható egy város esetében – eladósítás -, az egy vállalkozásnál gyorsan összedől. Ez a helyzet immár a Travill és Gábor Csaba esetében.

 

Szociológiai értelemben egy keleti feudális közösség találkozása történt egy kapitalistával. Ennek a találkozásnak szükségkép rosszul kellett végződnie. A feudális világban a vállalkozó is a kapcsolatokat tartja fontosabbnak, így szívességeket tesz, nagyvonalú, s a hiány ettől csak nő. A kapitalista először örül annak, hogy itt sokat lehet kaszálni, mert ezek olyan hülyék, és 22%-ra adja a kölcsönt, aztán a végén rácsodálkozik, hogy nincs pénz. Persze a kapitalistának is fontos a kapcsolat, de másként. Ő a jogkövetésre épít. A feudális világban  a jog kijátszása a hőstett, hiszen azt a földesúr teremti, a szerződések nem számítanak. Ha az úr megszorul, illik őt kiszolgálni.

Gábor Csaba (építési vállalkozó) – Csikós István (Városfejlesztési Kht) – Pásztor Béla (Veresegyház polgármestere) ravaszok, feudális világot építők és a pénzhez nem értők. Egymást segítve a végtelenségig ki tudják húzni. (Most a választásokon kiderül majd, hogy mennyire a végtelenségig.) Vilmányi László (Travill Invest) szeretné visszakapni a pénzét és végképp kiszállni Gábor Csaba építési vállalkozó finanszírozásából, mert a vállalkozónál elakadnak azok a lakásvásárlói pénzek, melyeket szerződés szerint nekik kéne kapniuk, azaz itt szerződésszegés történik. (Vélelmezzük, hogy a Travill Gábor Csabával szembeni feljelentésének ez adja az alapját.)

 

Jelen pillanatban nem csak Gábor Csaba, de tőle függetlenül Veresegyház is tartozik a Travillnak 400 millió forinttal. Ennek csak a kamatait fizeti Pásztor, ami most 10%, miközben már rég vissza kellett volna adni a szerződés értelmében az egész összeget. Szinte látjuk magunk előtt, hogy gondolkodik a feudális földesúr: eleget kerestek már rajtam ezek az emberek, most, hogy többet nem akarnak nekem kölcsönadni Gábor Csaba miatt, amihez nekem nincs közöm, oldják meg egymás közt, kicsit várjanak arra a 400 millióra. Már a fizetett kamatainkban jóval többet kaszáltak rajtam az elmúlt évtizedben. S ha ők többet nem akarnak, vagy nem tudnak kölcsönt adni a kormányzati jogszabályokra hivatkozva, de ez csak mese, hát most kicsit megleckéztetem őket – így a földesúr. 

 

A kapitalisták pedig a pénzüket szeretnék vissza, s hogy miként tehetnék meg, arra álljon itt az ÉVE javaslata:

A pénzük döntő része ugyan biztosítva van, mert a kölcsöneik mögött jelzálogbejegyzés van. De igen nagy nem pénzbeli ára volna annak, ha ezt érvényesítenék. Egyrészt a várossal szemben csődeljárás indulna, ha a város továbbra se tudná előteremteni a pénzt, másrészt azok a lakások, melyekre jelzálogjog van bejegyezve, lakottak. Kis emberek bérlik a várostól, másokat esetleg terhelten vásárolták meg Gábor Csabától.  Rajtuk nem akar bosszút állni a Travill, nem akarnak úgy feltűnni, mint egy lélektelen intézet. Pásztor pedig már folytatja a bűnbakképző kommunikációját, előkészítvén, hogyha baj lesz, ne őt okolják, hanem a Travillt. (Ez is elég gyermeki mentalitásra vall, nem? Vagy ha nem infantilis, hát gonosz.)

 

Mi a Travill helyében elindítanánk a várossal szemben a fizetési felszólítást, a bérlőket a helyükön hagynánk, egyenként állapodnánk meg velük. Az önkormányzattól bérelt lakások a továbbiakban a Travillnak fizetnék a bérleti díjat, melyeket lehetne emelni, megállapodás szerint. (A lényeg, hogy az utcára tevésük ne következzék be, hiszen ezek az emberek valóban ártatlanok.) A terhelten lakást megvásárlókkal nehezebb a helyzet, mert estükben nagyobb is a vásárló felelőssége.

 

A város ugyanis emberekből áll, és hamis az a tematizáció, hogy Pásztorral kell megállapodni. Nem Pásztorral és nem Gábor Csabával kell, hiszen ők eljátszották a bizalmat, hanem a lakásokban lakókkal. (Korábban is jeleztük már, hogy Pásztor Gábor Csaba kisegítése, melyet a testület mindig “benyalt” hibás érvelésen alapult, akkor is a lakáskárosultakon kellett volna segíteni, nem a vállalkozón.) Gábor Csabával való ügyleteiben pedig lehet, hogy a Travill valamennyi pénzt elbukik ha perlik, ha nem, azt a békát le kell nyelniük, max börtönben tudják juttatni az embert.

 

Hát így néz ki egy feudális uram-bátyám világ találkozása a kapitalistával a boncasztalon, legalábbis ahogy a dolgokba mi láthatunk bele.

 

(http://elniveresen.hu/a-travill-invest-dilemmaja-veresegyhazzal/?fbclid=IwAR0eAvPvZf8mMs_AKhb7Goi8ReV6u-hY4873n-089QfG4-cATSp-P3hUdvk)

Utoljára frissítve: 2019-07-22 17:29:29

További híreink
Neked mennyire fontos kutyád egészsége?
Hol vannak már azok az idők, amikor a kutyákat is egy kalap alá vették a többi haszonállattal, és a ház őrzése volt a feladatuk?
2020-01-20 19:08:35, Hírek, Vélemény Bővebben
Gondolataim a helyi önkormányzati választásról
Célegyenesbe fordult a kampány, amelynek eredményeként a választások után egy „új”(?) képviselő testület fog felállni. (Amely további öt évre döntő befolyással lesz tele...
2019-10-04 13:43:07, Hírek, Vélemény Bővebben
Az Orbán-rezsim bírósági ítéletek, európai uniós döntések ellenére nem fizet
Iványi Gábor mindig az üldözöttek mellé állt. Másokért odaláncolta magát a fákhoz, a kerítésekhez, az ajtókhoz. Vajon őt megvédi-e valaki?
2019-08-06 19:21:50, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A bitcoin, illetve alapvetően a kriptovaluták létezéséről már azok is tudnak, akik amúgy egyébként nem érdeklő...
Bővebben >>