. Ma Nárcisz napja van.
Agroszövet kontra geotextília - Melyiket válasszam?
2020-10-13 18:27:49
Agroszövet kontra geotextília - Melyiket válasszam?

Agroszövet kontra geotextília - Melyiket válasszam?

Mire használjuk őket?

 

Az agroszövet egy olyan biztonsági talajtakaró fólia, amely jól véd a gyomokkal szemben, letétele gyakorlatilag megakadályozza a gyökeresedést. Különleges porózus, szőtt szövetanyaga nagy fokú szakítószilárdsággal rendelkezik. 

 

A geotextília szintén alkalmazható talajtakaróként. Ez már tűnemezelt és szintetikus filcszerű anyagból készül, és hasonlóképpen nagy szakítószilárdságú. A geotextília is a gyomnövények elleni harcban segít. 

 

Különbségek és hasonlóságok

 

Talán azt mondhatjuk, hogy a legnagyobb különbséget a küllem jelenti a két segédeszköz között. Az agroszövet nem olyan dekoratív darab, mint a geotextília, hiszen ez egy merev anyag. Ebből kifolyólag faiskolákban mutatkozik meg legjobban a haszna. Annyi biztos, hogy mellette gyomirtóra sincs szükség!

 

Az agroszövet még kiváló víz- és légáteresztő képességgel is bír, ellenáll a baktériumoknak, a penésznek és sok esetben az UV-sugárzásnak is. Jó hőszigetelő, így nyáron a kiszáradás, télen pedig a fagy ellen nyújt védelmet. 

 

A geotextília helyezhető még a kerti tavak fóliája alá, védve ezzel a tófóliát, így nem kell attól tartanunk, hogy az éles kavicsok esetleg kiszakítják azt. De alkalmazható még kültéri burkolatok alá, valamint az ágyásokban is. 

 

Amennyiben neked is szükséged van néhány professzionális kerti segédeszközre, akkor nézz szét a AutomataÖntözőrendszer.com speciális geotextíliái között!

 

Felhasználási területek

 

Az agroszövet kevésbé esztétikus megjelenése miatt kissé korlátozott az alkalmazása. Hasznos lehet a különböző talajtípust igénylő növények elválasztásához és az erősen gyomosodó területeken is. 

 

A geotextília már tökéletes a vízszűrésre vagy a rágcsálókkal szembeni védelemre is. Amennyiben a kerti tóhoz alkalmaznánk, mindig a tófólia fölé fektessük le egy rétegben, így nem csak alulról nem sérülhet a fólia, de a tóba eső tárgyaktól is megvédhető.

 

Remélem, most már kicsit Te is tisztábban látod a két anyag közötti különbséget. A lényeg, hogy tisztában légy a felhasználási céllal, és biztosan a jó terméket fogod választani! Még mindig tanácstalan vagy? Szerencsére profi szakemberek válaszolnak kérdéseidre, így nem kell teljesen egyedül döntened! Legyen kerted professzionálisan tervezve, hidd el, később meghálálja majd!

További híreink
A „nyóckerből” a budai várba - a konzervatív kormánysajtós liberális lazasággal szerzett lakást
Rákay Philip és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás bérlakáshoz a Bécsi kapu téren egy műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió fo...
2020-10-04 13:51:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Budapest díszpolgára lett Demszky Gábor és Tarlós István
„Felkapta a fejét” a közvélemény annak hallatán, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a város rangos kitüntetését adományozná elődeinek. Mára a terv megvalósult. Tarlós ...
2020-10-01 20:02:27, Hírek, Fókuszban Bővebben
Megjelenésünk kiegészítője; az öv
Manapság egyre kevesebben vásárolnak övet praktikussági okokból, sokkal inkább tartják számon fontos kiegészítőként, ami teljessé teheti a megjelenést.
2020-09-17 21:07:47, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerdán nem sokkal 12 óra után öngyilkos lett egy rendőr a XII. kerületben a saját szolgálati autójában – erős...
Bővebben >>