. Ma Emma napja van.
Csíksomlyóra gyalog
2016-04-01 17:26:00
Csíksomlyóra gyalog

Csíksomlyóra gyalog

40 nap alatt ér Csíksomlyóra az a zarándokcsoport, mely április 5- én indul útra a Mária Úton.

 

A Budapestről útra kelő gyalogos zarándokok a pünkösdi búcsúra érkeznek meg Csíksomlyóra, érintve útközben több száz települést, melyek a Mária Úton helyezkednek el. A zarándoklatot a Mária Út önkéntesei szervezik és vezetik.

 

A teljes távot megtevő csapat 20 főből áll, s minden nap hosszabb-rövidebb időre bárki csatlakozhat hozzájuk. A gyalogos zarándoklás április 5-én reggel 7 órakor indul Budapestről a Normafától, a zarándokok és csatlakozók reggel 9 órakor szentmisén vehetnek részt a Kútvölgyi kápolnában.

 

A csapat 10 óra 45 körül ér a városmajori templomhoz, 12 óra magasságában pedig a Mátyás-templomhoz, ezt követően a Szabadság-hídon keresztül folytatják útjukat Csíksomlyó felé. A szervezők biztatják Budapest lakóit arra, hogy az indulás napján csatlakozzanak a zarándokokhoz, s kísérjék őket imáikkal a következő negyven napban.

 

A negyven napos zarándoklás – több mint 900 kilométeren – hosszú és nehéz, viszont a zarándoklat során minden nap számítani lehet a Mária Út önkénteseinek segítségére és az Út mentén élő emberek rokonszenvére, különösen Isten erejére.

 

A negyven napos zarándoklathoz rövidebb időre, egy-két napra is lehet csatlakozni.

A napi szakaszok a következő linken érhetők el:

http://mariaut.hu/tart-farticle-1249-30728- 1/Punkosdi_40_napos_zarandoklat_menetrendje

 

A Mária Út Közép-Európa zarándokútja, amely a Kárpát-medence Mária-kegyhelyeit köti össze. Két fő ága keresztet formáz, ami jelképezi alapvető üzenetét: a keresztény értékek megőrzését, az emberi találkozások megélését. A Mária Út kelet-nyugati tengelye Mariazell-től Csíksomlyóig vezet, míg az észak-déli Czestochowa-tól Međugorje-ig.

 

Mindkét főág kb. 1400 km hosszú, ami gyalogosan 60 nap alatt járható be, de vannak, akik kerékpáron vagy lóháton vágnak neki a távnak. Az úton járóknak számos alternatívát kínálnak a leágazások, melyek hálózatot alkotva különféle zarándokhelyeket, természeti-, épített-, és kulturális értékeket kapcsolnak a látnivalók sorába.

 

Az Út világnézeti-, nemzetiségi-, kulturális hovatartozástól függetlenül hívja mindazokat, akik meg akarják ismerni a Kárpát-medence népeit, azok keresztény hagyományait, fel akarják fedezni csodaszép tájait és kíváncsiak az itt élők kultúrájára, vendégszeretetére.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>