. Ma Rudolf napja van.
Ezért lesz előnyös a párátlanító készülék használata a lakásban
2020-11-16 20:25:56
Ezért lesz előnyös a párátlanító készülék használata a lakásban

Ezért lesz előnyös a párátlanító készülék használata a lakásban

Annál is inkább, mivel a párátlanító rendszeres alkalmazása a szó legszorosabb értelmében az egészség megóvását segíti elő, aminél fontosabb tényezőt nehéz volna elképzelni.

 

A lakásban uralkodó páratartalom és az egészségünk közötti szoros kapcsolat

 

Sokan nincsenek is tisztában azzal, milyen sok múlik a lakásban uralkodó páratartalom szintjén az egészségünkre nézve. Merthogy a túlzottan alacsony mellett a túlságosan magas páratartalom is elképesztően veszélyes lehet.

 

Előbbi a nyálkahártya kiszáradását okozza, utóbbi pedig a penész megjelenését váltja ki, hosszabb távon pedig mindkettő eredménye tartós légúti megbetegedés lesz. Ennek a kiküszöbölése végett erősen javasolt lesz a páratartalmat az optimális 40-60% közötti tartományba szorítani.

 

Ezek az előnyök származnak a párátlanító készülék rendszeres használatából

 

A modern párátlanító készülék egyik előnye, hogy a segítségével gyorsan semlegesíthetők a lakásban uralkodó kellemetlen szagok. Vagyis a főzés vagy mondjuk a kintről beérkező kellemetlen szagok semlegesítése sem jelenthet komolyabb nehézséget. Persze ennél lényegesen nagyobb hozzáadott értékkel bír a páratartalom csökkentése. Hogyha az otthonunkban a páratartalom rendre szélsőségesen magas, és a hagyományos házi praktikák hatástalanok, akkor erősen javasolt lesz a párátlanító alkalmazása.

 

A készülék ugyanis szinte észrevétlenül fogja tenni a dolgát és teremt optimális körülményeket odahaza. Vagyis nem kell aggódnunk még akár a fűtési szezonban sem amiatt, hogy a szélsőségesen magas páratartalom adott esetben negatívan befolyásolná az egészségi állapotunkat.

 

Ha a lakásban gyermekek is tartózkodnak, a párátlanító alkalmazása még fontosabb

 

A párás levegő kapcsán nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy a felnőttek mellett a gyermekek egészségét fokozottan veszélyezteti. Merthogy az ő immunrendszerük még kevésbé kifejlett, ennek hatására pedig kevésbé tud ellenállni az optimálistól eltérő körülményeknek. Vagyis a dohos, párás vagy penészes levegőt tartósan belélegezve sajnos a picik egészsége komoly veszélybe kerülhet. Már középtávon kialakulhat egy-egy felső légúti megbetegedés, hosszabb távon pedig a komolyabb rendellenességek sincsenek kizárva.

 

Ilyet minden bizonnyal nem szeretnénk a gyermekünknek, ezért célszerű mindent megtenni az elkerülés végett. A párátlanító készülék szerencsére egyszerűen beszerezhető, no és persze meggyőzően hatásos eszköznek bizonyulhat ahhoz, hogy a lakásban uralkodó páratartalmat a kívánt tartományban tudjuk tartani.

További híreink
Meghalt Törőcsik Mari
Ma hajnalban, hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszer...
2021-04-16 18:40:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az orvosi kamara szerint be kellene engedni a médiát a kórházakba
Jobb döntéseket hoznának az emberek az oltásról és a korlátozások betartásáról, ha látnák, mi történik a kórházakban - írta a Magyar Orvosi Kamara.
2021-04-02 19:37:07, Hírek, Fókuszban Bővebben
Idősotthonba költözött a rendszerváltás külügyminisztere, Kovács László
Egy fővárosi idősek otthonában lakik a Blikk információi szerint Kovács László, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) alapító tagja, a Horn-, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormá...
2021-04-01 22:04:38, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kihallgatta a rendőrség csütörtök este Czeglédy Csabát az egyik olyan ügyben, amely Borkai Zsolt adriai hajóút...
Bővebben >>