. Ma Auguszta napja van.
Ezért lesz előnyös a párátlanító készülék használata a lakásban
2020-11-16 20:25:56
Ezért lesz előnyös a párátlanító készülék használata a lakásban

Ezért lesz előnyös a párátlanító készülék használata a lakásban

Annál is inkább, mivel a párátlanító rendszeres alkalmazása a szó legszorosabb értelmében az egészség megóvását segíti elő, aminél fontosabb tényezőt nehéz volna elképzelni.

 

A lakásban uralkodó páratartalom és az egészségünk közötti szoros kapcsolat

 

Sokan nincsenek is tisztában azzal, milyen sok múlik a lakásban uralkodó páratartalom szintjén az egészségünkre nézve. Merthogy a túlzottan alacsony mellett a túlságosan magas páratartalom is elképesztően veszélyes lehet.

 

Előbbi a nyálkahártya kiszáradását okozza, utóbbi pedig a penész megjelenését váltja ki, hosszabb távon pedig mindkettő eredménye tartós légúti megbetegedés lesz. Ennek a kiküszöbölése végett erősen javasolt lesz a páratartalmat az optimális 40-60% közötti tartományba szorítani.

 

Ezek az előnyök származnak a párátlanító készülék rendszeres használatából

 

A modern párátlanító készülék egyik előnye, hogy a segítségével gyorsan semlegesíthetők a lakásban uralkodó kellemetlen szagok. Vagyis a főzés vagy mondjuk a kintről beérkező kellemetlen szagok semlegesítése sem jelenthet komolyabb nehézséget. Persze ennél lényegesen nagyobb hozzáadott értékkel bír a páratartalom csökkentése. Hogyha az otthonunkban a páratartalom rendre szélsőségesen magas, és a hagyományos házi praktikák hatástalanok, akkor erősen javasolt lesz a párátlanító alkalmazása.

 

A készülék ugyanis szinte észrevétlenül fogja tenni a dolgát és teremt optimális körülményeket odahaza. Vagyis nem kell aggódnunk még akár a fűtési szezonban sem amiatt, hogy a szélsőségesen magas páratartalom adott esetben negatívan befolyásolná az egészségi állapotunkat.

 

Ha a lakásban gyermekek is tartózkodnak, a párátlanító alkalmazása még fontosabb

 

A párás levegő kapcsán nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy a felnőttek mellett a gyermekek egészségét fokozottan veszélyezteti. Merthogy az ő immunrendszerük még kevésbé kifejlett, ennek hatására pedig kevésbé tud ellenállni az optimálistól eltérő körülményeknek. Vagyis a dohos, párás vagy penészes levegőt tartósan belélegezve sajnos a picik egészsége komoly veszélybe kerülhet. Már középtávon kialakulhat egy-egy felső légúti megbetegedés, hosszabb távon pedig a komolyabb rendellenességek sincsenek kizárva.

 

Ilyet minden bizonnyal nem szeretnénk a gyermekünknek, ezért célszerű mindent megtenni az elkerülés végett. A párátlanító készülék szerencsére egyszerűen beszerezhető, no és persze meggyőzően hatásos eszköznek bizonyulhat ahhoz, hogy a lakásban uralkodó páratartalmat a kívánt tartományban tudjuk tartani.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>