. Ma Károly, napja van.
Fantasztikus eredmények a Dollhouse Amatőr Bajnokságon és European Pole Sport Globe-on!
2017-05-25 18:17:26
Fantasztikus eredmények a Dollhouse Amatőr Bajnokságon és European Pole Sport Globe-on!

Fantasztikus eredmények a Dollhouse Amatőr Bajnokságon és European Pole Sport Globe-on!

A gödöllői Catwalk Ironairbase stúdióban 2013 óta zajlik a munka Gödöllő belvárosában.


A rúdsport műfajai mellett karika és silk/hammock szereken is edzenek a tanítványok, versenyeken képviselik a stúdiót, rendszeresen szerveznek workshopokat világbajnokok részvételével, nyaranta edző tábort tartanak és a régió sportnapjain, rendezvényein is rendszeresen fellépnek.

 

2017. május 20-án került megrendezésre az éves hagyományos Dollhouse Amatőr Bajnokság és European Pole Sport Globe, mely Magyarország legrégebbi rúdsport eseménye. Légtorna és rúd kategóriákban, a gyerekektől kezdve a profi felnőttekig, egyéniben és duóban is nevezhetnek a vállalkozó szelleműek, hogy színpadra lépjenek a kőbányai Köszi Kő Café-ban.

 

A legtöbb gödöllői indulónak első versenye volt, s volt, aki egyből két szeren: karikán és rúdon is megmérettette magát a világbajnokokat felsorakoztató zsűri előtt.


Már reggel 9:00-kor elkezdődtek a próbák, s csupán este 19:00 után került sor az eredményhirdetésre, ahol számos éremmel és ajándékkal lett gazdagabb a Catwalk.

 

Szám szerint a legtöbb induló a gödöllői stúdiót képviselve érkezett a versenyre, ahol idén több mint ötven sportoló versenyzett.

 

Karika szeren a juniorok között Buzás Blanka lett aranyérmes, gyerekek között negyedik lett Szrogh Nóra, míg a felnőttek között mindhárom érmet elhozta a gödöllői csapat: Ress Adrien, Szepesi Kinga és Berkes Szandra lett helyezett a mezőnyben, míg mögöttük negyedik helyen végzett a szintén gödöllői Bereczki Mária.

 

Kezdő rúd kategóriában Szabó Luca arany érmes lett mazsorettel kiegészített koreográfiájával. Botlik Renáta a dobogótól csupán öt pontra az ötödik helyet szerezte meg a kategóriában a Halott menyasszony című film ihlette produkciójával, míg Budai Ildikó hetedik, Gerháth Eszter a nyolcadik lett.

 

Középhaladó kategóriában, mely idén a legnépesebb volt a versenyen, a gödöllői versenyzők egymástól csupán 0.5-1 pontra, a dobogót követik. Negyedik helyen végzett Berkes Szandra, ötödik helyen Mészáros Nelli, míg nyolcadik helyen Dabi Renáta. Rendkívül színes és izgalmas volt ez a kategória, Szandra egy őrült, színes világot, Nelli egy zombit jelenített meg a színpadon, míg Renáta azzal tűnt ki a mezőnyből, hogy magyar rock zenére táncolt.

 

Az Elit mezőnyben indult a stúdió egyik trénere, Farkas Lilla, aki először lépett színpadra profik között, s egy győzelemmel felérő harmadik helyet hozott el a European Pole Sport Globe-ról. Farkas Lilla budapesti tanítványai még egy kezdő negyedik helyet és egy középhaladó hatodik helyet értek el a Catwalk testvér stúdiójának, az ELTE-BEAC Polefitness színeiben.

 

A stúdió trénerei rendkívül büszkék minden tanítványra. Elsődleges szempontnak tartják, hogy a tanulók önmagukat és saját határaikat akarják leküzdeni a versenyzés során, legyenek egyediek, valósítsák meg önmagukat. Szerencsére, ez rendre meg is valósul, ezúttal is mindannyian rengeteget fejlődtek a felkészülés alatt és rendkívül kreatív produktumok jöttek létre.

 

Legközelebb 2017. május 27-én szombaton a Pole Art Hungary versenyen drukkolhatunk a Catwalk-nak.

 

CATWALK EREDMÉNYEK:

Karika gyermek: Szrogh Nóra 4. hely
Karika junior: Buzás Blanka 1. hely

Karika felnőtt női egyéni:
1. Ress Adrienn
2. Szepesi Kinga
3. Berkes Szandra (Isaszeg)
4. Bereczki Mária

 

Rúdtánc kezdő:

1. Szabó Luca (Mogyoród)
5. Botlik Renáta
7. Budai Ildikó
8. Gerháth Eszter

 

Rúdtánc középhaladó:
4. Berkes Szandra (Isaszeg)
5. Mészáros Nelli
8. Dabi Renáta

 

Elit:
3. Farkas Lilla (Szada)

Vezető edző: Sárai Tícia, edzők: Farkas Lilla, Váry Kinga


Mogyoród:

Mogyoródi hölgy nyerte az amatőr rúdsport bajnokság kezdő kategóriáját!
Szabó Luca, az ELTE pszichológus hallgatója az ELTE-BEAC Polefitness-en ismerkedett meg egy éve a rúdsporttal, s immáron a BEAC eddigi legsikeresebb amatőr rúd sportolója a kezdő kategóriában szerzett első helynek köszönhetően. Kecses koreográfiájában mazsorettel ötvözte a rúdfitnesst.

2017. május 20-án a Dollhouse Amatőr Bajnokságon indult a BEAC és a gödöllői Catwalk Ironairbase stúdió színeiben, s élete első versenyén egyből a dobogó legfelső fokára állhatott Luca, aki megtalálta számításait a sportágban, hiszen a mazsorettet abbahagyta és immáron teljesen a rúd edzéseknek szenteli az idejét, melyet csupán szeptember óta űz.

 

Szada:

Elit kategóriában lett harmadik a szadai sportoló.
Farkas Lilla, a gödöllői Catwalk Ironbase stúdió edzője és versenyzője bronz érmes lett a European Pole Sport Globe versenyen, ahol először mérettette meg magát a profik között. Edzője a szintén szadai származású Sárai Tícia.

A gödöllői stúdió rendszeresen fellép szadai rendezvényeken, mivel rengeteg szadai tanítványuk van. Legutóbb a Majálison tartottak bemutatót, legközelebb pedig a Táncol a téren szórakoztatják a közönséget, ahol ki is lehet majd próbálni a rúdfitnesst.

 

Isaszeg:

Két kategóriában is indult az isaszegi hölgy.
Berkes Szandrának bár első versenye volt a 2017. május 20-án megrendezett Dollhouse Amatőr Bajnokság, egyből két szeren: karikán és rúdon is megmérettette magát a világbajnokokat felsorakoztató zsűri előtt.
Szandra másfél éve tagja a gödöllői Catwalk stúdiónak, ahol kezdetben a rúdsporttal ismerkedett meg, majd fokozatosan ásta bele magát a légtorna művészetébe is.
Karika felnőtt női egyéniben bronz érmet szerzett, míg a rúdon középhaladó kategóriában – mely idén a legtöbb indulót számlálta a versenyen - a gödöllőiek közül a legjobb eredményt elérve negyedik helyet szerzett.

 

Képek a résztvevőkről>

 

További híreink
Júliusban véget ért a tavaszi versenyszezon
A gödöllői (és szadai) rúdsportolók ismét számos érmet hoztak el a magyar bajnokságról.
2019-07-19 18:04:50, Hírek, Sport Bővebben
Magyar hajléktalan fociválogatott a mexikói VB-n
A magyar csapat tizenhárom éve állandó résztvevője a tornának.
2018-11-19 20:14:44, Hírek, Sport Bővebben
A Magyar Lovasterápia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye
A Magyar Lovasterápia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye CDI3* / CDI-W / CDIJ/CDIY/CDIP és Lovasterápiás Versenye Fóton
2018-09-14 18:24:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hol vannak már azok az idők, amikor a kutyákat is egy kalap alá vették a többi haszonállattal, és a ház őrzése...
Bővebben >>