. Ma Gedeon napja van.
Feljelentés Pintér Sándor ellen
2014-04-04 14:37:27
Feljelentés Pintér Sándor ellen

Feljelentés Pintér Sándor ellen

Egy járadékossá visszaminősített rendőr feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen Pintér Sándor kijelentése miatt.

 

Az egyik közösségi oldalon megjelent szöveg megfogalmazójának véleménye szerint, Pintér nem csak a rendőrök, hanem a nyugállományú összes rendvédelmis tisztességébe, becsületébe szállt bele páros lábbal és az elhunyt kollégák által hátra hagyott családtagokba forgatta meg a kést kijelentésével.

 

Alulírott Teplán Tibor István ( Szombathely, ...) lakh: 9730 Kőszeg ... alatti lakos

 

f e l j e l e n t é s t


teszek Dr. Pintér Sándor belügyminiszter ellen a Btk.226.§. (1) bekezdésébe ütköző és a (2.) bekezdés b.) és c.) pontjai szerint minősülő rágalmazás bűntett megalapozott gyanúja miatt az alábbiak alapján.


I N D O K O L Á S:


2014. április 2-án, szerdán a Hvg.hu internetes hírportálon a Népszabadság című napi lapra hivatkozással jelent meg egy interjú Dr. Pintér Sándor belügyminiszterrel „ Pintér Sándor: „ Igen,rend van” címmel.


A cikk második bekezdésében olvasható az alábbi mondat: „ Arra a felvetésre, hogy a választásokat követően a kormány „lealázta „ a szolgálati nyugdíjas rendőröket, elvették szerzett jogaikat, Pintér azt felelte, hogy senkit nem aláztak meg, a kérdés ugyanis az, hogy az illető rendőrök éltek, vagy visszaéltek-e jogaikkal, és ők minden esetben visszaélés gyanúját találták, a társadalom pedig eddig sem fogadta el, hogy valaki 39 évesen leszázalékolt nyugdíjas rendőrként pár nappal a leszerelése után már a nyugdíj mellett dolgozzon olykor keményebben,mint rendőrként.”


Szolgálati viszonyom 2006. 03.05.-én a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (továbbiakban Hszt.)56.§. (1.) bek. b. pontja alapján nyugállományba helyezéssel szűnt meg. Erről a Budapesti Rendőrfőkapitány 301/1887. számú 2005. augusztus 8-án kiállított PARANCSA és a Belügyminisztérium 72-56/1557/2/2006.számú 2006.04.26-án kiállított szolgálati nyugdíj megállapításáról szóló határozata, mint dokumentáció a rendelkezésemre állnak. Fenti parancsot és határozatot más okirattal, határozattal, vagy paranccsal nem helyezték hatályon kívül. Az inkriminált mondat rám nézve és azokra nézve akik hasonló körülmények között kerültek nyugállományba azt feltételezi, vélelmezi, hogy nem a törvény által biztosított jogosultságunkkal éltünk, hanem a hatályos jogszabályokat, törvényeket kijátszva, jogsértő módon eszközöltem, eszközöltük ki a nyugállományba helyezést. Ezzel Dr. Pintér Sándor nagy nyilvánosság előtt a becsületem – és valamennyi korengedményes, korkedvezményes nyugállományú becsületének - csorbítására alkalmas kijelentést tett, hiszen a közvélemény számára azt sugallja, hogy én és valamennyi korengedményes, korkedvezményes nyugállományú esetét kivizsgálták és minden esetben visszaélést állapítottak meg, ezzel valótlanságot állítva. Fentiek alapján kérem nevezett ellen a büntetőeljárás megindítását és felelősségre vonását. Feljelentésemhez az abban említett iratokat mellékelem.


Tisztelettel: Teplán Tibor István





 

További híreink
Ombudsmani állásfoglalás
Nem kérhető díj a szülőtől, aki beteg gyereke mellett marad a kórházban.
2018-12-08 21:23:40, Hírek, Jogi rovat Bővebben
Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány
Egy választópolgár több jelöltet is támogathat.
2018-02-14 19:08:52, Hírek, Jogi rovat Bővebben
Hihetetlenül megnőtt a mediáció szerepe 2018. január 1-je óta
Nem kell már évekig bíróságra járni sem válási, sem gazdasági ügyekben.
2018-01-16 18:54:11, Hírek, Jogi rovat Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>