Gasztronómia és kultúra |
2015-03-11 13:40:32 |
Kulináris kalandozás a Malomban. Sajtótájékoztató keretében mutatta be új programsorozatát a vendéglő tulajdonosa és a programot szervező Csökönyi Rita.
Márciustól 25-től kezdve minden hónap utolsó szerdáján az arra a hónapra kiválasztott három nagy magyar hírességet művein, életén, kalandozásain keresztül bemutassa. A programsorozat címe "Egy falat művészet", amelyhez hasonlóval már találkozhattak az érdeklődők Budapesten.
A márciusi programban Arany János, Kosztolányi Dezső és Bartók Béla kerül "terítékre".
Arany János balladái "kicsit másképpen" című előadásban fiatal, népszerű mővészek zenei kísérettel. Kosztolányi Dezsőre Buch Tibor operett és musical énekes emlékezik. Bartók Béla műveit pedig átdolgozásban a Chordus Duó mutatja be a közönségnek.
Iskolai tanulmányainkból emlékezhetünk az írók, költők életrajzára, utazásaira, kedvenc ételeire. Ez a sorozat azonban nem erre az ismeretre támaszkodik. A havi aktuális étlapot a Katlan Malom csapata hosszas kutatás után állította össze, és készíti el hagyományosan, mégis a kor korszerű elvárásainak megfelelően. Minden egyes étel, amelyet megkóstolhatunk, az adott művész életének meghatározó helyszínén vált a kedvencévé.
Lássuk a márciusi étlap-kínálatot, gyormornedvek felkészülni!
Előételek Levegőn szárított sonka diós kaláccsal és almalekvárral Kocsonyázott csülök zöldalmás tormahabbal Kelkáposzta levelek zsenge répával, házi túróval tekerve Házi csapatott tehénsajt tökmaggal tökmagolajjal Kerti zöldségek ropogtatni Korianderes bulgur saláta aszalt paradicsommal Omlett a'la woburn nincs!
Levesek Kacsahúsleves kacsahúsos tésztával Böjti paradicsomos aszalt szilva csorba
Főételek Csirkepaprikás és túrós csusza Vásári lacipecsenye sparhelten sült lepénnyel és muzsdéllyal Citromos bárány kolbászkák Marha zsidó módra répás hremzlivel Erdélyi rakott padlizsán
Desszertek Marcza fánk, rumos barack lekvárral Sütemény olajos magvakból, malagaszőlővel és csokoládéval Halvány pápista színű piskóták bosodóval
A program este 7 órakor kezdődik, a fent felsorolt kínálat büféasztalon várja az irodalom, a zene, a képzőművészet és nem utolsó sorban a finom falatok szerelmeseit. Létszámtól függően interaktív játék lesz az aktuális havi művészekkel kapcsolatos ismeretekről, természetesen nem mindennapi nyereményekkel.
A sajtótájékoztató résztvevői meg is kóstolhatták az ízletes kínálatot.
|