. Ma Zoltán napja van.
Judosok mérlegen
2011-11-04 16:19:22
Judosok mérlegen

Judosok mérlegen

Illyés Gyula és Fülöp László a Veresegyházi Küzdősport Egyesület judósai az elmúlt három évben nagyszerű eredményeket értek el. Ilyés Gyulával készült interjúnkat olvashatják.

-Kérem, mutassa be önmagát és az egyesületet.
-Több, mint három és fél évtizede foglalkozom judoval.  Az elején, mint sportoló később egyéb pozíciókat töltöttem be. Jelenleg az egyesület vezetője vagyok. Feladatunknak a mentálisan és fizikailag is jó értékekkel rendelkező gyerekek edzését tekintjük.

Célunk hogy a hozzánk érkező gyerekekből egy mentálisan és fizikálisan is jó értékekkel rendelkező gyerekeket neveljünk. Jelenleg 83 aktív gyerek látogatja a klubunkat, ahol opció a versenyzés. Ez nagy előrelépést jelent a múlthoz képest. Ezen kívül foglalkozunk még a veszélyeztetett korosztállyal és a senior korosztállyal is. Nem csak judo, hanem, kettlebell és crossfit edzéssel is várjuk látogatóinkat, heti négy alkalommal. Az elmúlt egy évet már új helyünkön töltöttük, mert kinőttük az Innovációs Központ edzőtermét. Ezt a helyszínt kilenc nap alatt alakítottuk edzőteremmé, zuhanyzós öltőzővel, egy étteremből.

 

- Meséljen, kérem az elért eredményeiről?
- A 83 gyermekből álló Klub2009 és 2011 között 124 érmet szerzett, ebből 41 arany. A versenyek között találunk kisebb régiós versenyeket, de a rangos megmérettetések is voltak köztük, például diákolimpián is képviseljük Veresegyházát. A következő versenyünk a „Zsoldos Zsolt emlékkupa lesz Kecskeméten, ahova 300 jelentkezőt várnak a rendezők. Úgy gondolom, mindenképpen példát mutatunk a régióban, illetve az országban működő kluboknak. Az általunk szervezett Hipe Hupa Kupa, amely elnevezés a környék földrajzi viszonyaira utal- ahol a teljesen amatőrők is versenyezhetek, egyedülálló kezdeményezés volt hazánkban. A sportba fektette innovatív munkánknak köszönhetően már létezik az országban első és másod osztály földharc- és forma gyakorlati verseny. A kistérségben mi rendeztünk először kettleber megmérettetést.


- Úgy hallottam önt is egy megtiszteltetés érte a közel múltban.
- Most hétvégén kaptam meg a „Magyar Judoért” érdemérmet, amit, hatalmas örömként ért.

 

 

- A magam és a szerkesztőségünk nevében is had gratuláljak az elért sikerekhez. Ezeket a sikereket, hogyan érték el? Miből fedezik a költségeket?
- Leginkább a sport szeretet és a családias légkör az, aminek köszönhetjük az eredményeket. Az idősebbek mindig segítenek a kisebbeknek.  A környéken egyedi motivációs rendszert alkalmazunk. Az egyesületen belül vannak „év judokái” elismerések, illetve egyéb más megszerezhető címek.  A kiadásokat tagdíjakból és és önerőből fedezzük. A szülök is sokat segítenek a versenyre utazások terén. Ilyen Fülöp László kollégám, aki a főállása, mellékállása és három gyermeke mellett minden maradék idejét a sportra fordítja, ezért hálás köszönet jár neki.  Ő már elvégezte az általunk létrehozott új „Judo Sportoktató” nevű OKJ-s képzést is. így valódi munkatársunk lett.


- Boldog embernek tűnik, aki megtalálta a helyét az életben. Jól látom?
- Örömmel és nagyon büszkén mondhatom el, hogy sikerült  Veresegyházon a nullából felépíteni egy nagy családot, egy közösséget, ahol a gyerekek nem csak eredményeket, hanem a későbbiekre tekintve is hasznos értékkel gazdagodhatnak.

 

 Mezei Ádám

További híreink
2971 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 108 beteg
2971 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 322 514 főre nőtt beazonosított fertőzöttek száma hazánkban. A járvány kezdete óta elvégze...
2021-02-21 21:24:05, Hírek, Fókuszban Bővebben
Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje
A Momentum is bejelentette miniszterelnök-jelöltjét, így négyre nőtt a lehetséges ellenzéki jelöltek száma. A bejelentést felvezető videó már ízig-vérig kampányvideó volt...
2021-02-21 21:24:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az önállóság ereje a Montessori pedagógiában
Jeff Bezos, Gabriel Garcia Márquez, Larry Page és Sergey Brin, Helen Hunt. Tudod, hogy mi a közös ezekben a híres és tehetséges emberekben? Őket gyermekként mindannyian a...
2021-02-11 20:47:52, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60...
Bővebben >>