. Ma Márk napja van.
Kezdd könnyen az akvárium telepítését!
2020-08-18 15:56:43
Kezdd könnyen az akvárium telepítését!

Kezdd könnyen az akvárium telepítését!

Az első lépések

 

Láttál már akváriumot, ami elvarázsolt? Olyan különleges, fénylő világot, aminek (bár talán magunk sem tudjuk, miért) minden apró részlete egy műalkotás? Ha igen, akkor tisztában lehetünk azzal, hogy milyen nagy munka egy akvárium kialakítása.

 

Mivel ezt mindenkinek tanulnia kell, így senki nem várhatja magától, hogy az első pillanatban rögtön profi legyen. Mivel az embereket évszázadok óta rabul ejti a vízi élővilág, így nem meglepő, hogy előszeretettel választanak akváriumot az otthonuk díszítésére.

 

Hogyan indulj?

 

Az első lépés a megfelelő akvárium kiválasztása, ami megalapozza az egész környezet hangulatát és annak méretét.

 

A legfontosabb, hogy kerüljük a gömb alakú akváriumot, mivel az egyáltalán nem egészséges a halakra nézve. Ezenkívül nem biztosít elegendő mozgást és életteret az uszonyosoknak.

 

Természetesen az akvárium méretén kívül az is rendkívül fontos, hogy mennyire lesz zsúfolt a végeredmény. Amennyiben sok halat és növényt teszünk bele, akkor az eredmény nem lesz igazán tetszetős, sem pedig egészséges. Ez a halak a rövid élettartamához és az akvárium algásodásához vezet.

 

Érdemes figyelni arra, hogy az akváriumot távol helyezzük el a zaj- és hőforrásoktól, úgymint a közvetlen napsugárzás, a fűtőtest és a tv. Egy dekoratív hátlap és egy kis színes aljzat igen jó szolgálatot tehet, hiszen szép és látványos lesz az összhatás.

 

Növények tekintetében válogathatunk mű vagy igazi darabok közül. Mindkettőnek megvan a maga előnye, így igazán nehéz választani. Míg az igazi biológiai szempontból jobb a közegnek, addig a mű nem ehető, és a színét is sokáig tartja, de persze nem is járul hozzá az oxigéncseréhez.

 

Hogy ezt biztosítsuk, ezért mindenképp szükséges beszerezni egy víztisztító készüléket, halhálót, lámpát és levegőztetőt. Ezek mindegyike elengedhetetlen ahhoz, hogy tiszta és harmonikus akváriumunk legyen.

 

A halak közül a legjobb választás az igénytelenségéről híres guppi, mivel ezzel a típussal szinte azonnali sikerélményt érhetünk el. A színes uszonyú hímek mellett a nőstények szürkébbek, de ha egy kis színre vágyunk, akkor a szifók igazán fel tudják dobni a látványt a dekoratív narancs színükkel. A kék-piros neonhalak is meglehetősen látványosak, ezenfelül pedig néhány harcsa is igen hasznos, hiszen tisztán tartják az akvárium aljzatát.

 

Nem tudod még, hogy hogyan kezdj neki az akvárium telepítésének? Reméljük, sikerült adnunk egy kis támpontot, de ha igazán profi tippekre vágysz, keresd a Kedvence.hu oldalt, ahol mindent megtalálsz egy helyen!

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>