. Ma Jusztina napja van.
Korszerű és stabil ipari gurulóállványok a biztonság jegyében
2020-08-12 19:43:30
Korszerű és stabil ipari gurulóállványok a biztonság jegyében

Korszerű és stabil ipari gurulóállványok a biztonság jegyében

A cikk elolvasása tehát kifejezetten hasznos lehet mindazoknak, akik egy ideje fontolgatják már az ipari gurulóállvány rendszeres alkalmazását, illetve mindenekelőtt a beszerzését.


Mik a jogos elvárások manapság egy ipari gurulóállvánnyal szemben?

Mindenekelőtt a stabilitás és a biztonságos használat számít a legfontosabb elvárásnak. Egy ipari gurulóállvány rendszerint napi használatban van, a rajta dolgozók pedig több méteres magasságban teszik a dolgukat. Alapvető követelmény tehát, hogy az állvány ne inogjon és ne nehezítse meg a munkát. Mindezek mellett értelemszerűen fontos a minél egyszerűbb felhasználás lehetősége, vagyis a könnyű kezelhetőség. Egy korszerű ipari gurulóállványt komolyabb fizikai erőkifejtés nélkül sem nehéz a pozíciójába görgetni, illetve beállítani, mindezt akár egyetlen ember is el tudja végezni.


A modern ipari gurulóállványokra jellemző alapvető fizikai paraméterek

 

Mindenekelőtt a terhelhetőség az, amit már a beszerzéskor, illetve minden egyes használat előtt célszerű észben tartani. Amennyiben a szóban forgó ipari gurulóállvány terhelhetősége maximum 200 kilogramm, akkor ezt lehetőség szerint tartsuk is be. Hogy munka közben adott legyen a biztonságos használat, arról rendszerint stabil acél kereszttartó gondoskodik. Egy korszerű gurulóállvány ma már állítható magasságú kerekekkel van felszerelve annak érdekében, hogy az egyenetlen talajon se jelentsen gondot a használata.

 

Fontos továbbá, hogy a járólapok beakasztása problémamentesen menjen a keretek fokai közé, elkerülve ezzel a sokba kerülő átszerelést és lebontást. Csak néhány jól irányzott mozdulat, és az állvány helyzete máris tetszőlegesen állítható lehet.


Az ipari gurulóállványok jellemző felhasználási területei

 

Főként a professzionális körülmények említhetők az ipari gurulóállványok jellemző felhasználási területei kapcsán. Mindenekelőtt ki kell emelnünk az építőipart, ahol az új építéseknél, valamint a felújítással kapcsolatos munkálatoknál egyaránt hasznos szolgálatot tehet egy ilyen szerkezet.

 

Szintén megfigyelhető az ipari gurulóállványok használata a nagyobb gyártóegységeknél, illetve üzemeknél. Ezeken a helyeken az állvány hasznossága abban rejlik, hogy a magasabban elhelyezkedő gépek karbantartása és esetleges szervizelése problémáktól mentesen valósuljon meg. Mindezek mellett szintén lehet létjogosultsága az ipari gurulóállvány használatának az egyéb termelőegységeknél, illetve a vegyipari vagy a szerelést végző munkaállomásoknál.

További híreink
Megjelenésünk kiegészítője; az öv
Manapság egyre kevesebben vásárolnak övet praktikussági okokból, sokkal inkább tartják számon fontos kiegészítőként, ami teljessé teheti a megjelenést.
2020-09-17 21:07:47, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tabudöngetés felsőfokon
Vannak olyan tevékenységek, amikről az ember még a legközelebbi családtagjaival sem beszél. Mert ciki, mert tabu, vagy csak egyszerűen nem illik, vagy nem tudja, hogyan k...
2020-09-17 21:04:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elhallgattatnák a Klubrádiót
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, hanem pályázatot ír ki a Buda...
2020-09-11 22:23:28, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szeptember 15-i dátummal, vagyis azonnali hatállyal menesztette Orbán Viktor miniszterelnök Kiss Zoltánt, az A...
Bővebben >>