. Ma Csongor napja van.
Korszerű és stabil ipari gurulóállványok a biztonság jegyében
2020-08-12 19:43:30
Korszerű és stabil ipari gurulóállványok a biztonság jegyében

Korszerű és stabil ipari gurulóállványok a biztonság jegyében

A cikk elolvasása tehát kifejezetten hasznos lehet mindazoknak, akik egy ideje fontolgatják már az ipari gurulóállvány rendszeres alkalmazását, illetve mindenekelőtt a beszerzését.


Mik a jogos elvárások manapság egy ipari gurulóállvánnyal szemben?

Mindenekelőtt a stabilitás és a biztonságos használat számít a legfontosabb elvárásnak. Egy ipari gurulóállvány rendszerint napi használatban van, a rajta dolgozók pedig több méteres magasságban teszik a dolgukat. Alapvető követelmény tehát, hogy az állvány ne inogjon és ne nehezítse meg a munkát. Mindezek mellett értelemszerűen fontos a minél egyszerűbb felhasználás lehetősége, vagyis a könnyű kezelhetőség. Egy korszerű ipari gurulóállványt komolyabb fizikai erőkifejtés nélkül sem nehéz a pozíciójába görgetni, illetve beállítani, mindezt akár egyetlen ember is el tudja végezni.


A modern ipari gurulóállványokra jellemző alapvető fizikai paraméterek

 

Mindenekelőtt a terhelhetőség az, amit már a beszerzéskor, illetve minden egyes használat előtt célszerű észben tartani. Amennyiben a szóban forgó ipari gurulóállvány terhelhetősége maximum 200 kilogramm, akkor ezt lehetőség szerint tartsuk is be. Hogy munka közben adott legyen a biztonságos használat, arról rendszerint stabil acél kereszttartó gondoskodik. Egy korszerű gurulóállvány ma már állítható magasságú kerekekkel van felszerelve annak érdekében, hogy az egyenetlen talajon se jelentsen gondot a használata.

 

Fontos továbbá, hogy a járólapok beakasztása problémamentesen menjen a keretek fokai közé, elkerülve ezzel a sokba kerülő átszerelést és lebontást. Csak néhány jól irányzott mozdulat, és az állvány helyzete máris tetszőlegesen állítható lehet.


Az ipari gurulóállványok jellemző felhasználási területei

 

Főként a professzionális körülmények említhetők az ipari gurulóállványok jellemző felhasználási területei kapcsán. Mindenekelőtt ki kell emelnünk az építőipart, ahol az új építéseknél, valamint a felújítással kapcsolatos munkálatoknál egyaránt hasznos szolgálatot tehet egy ilyen szerkezet.

 

Szintén megfigyelhető az ipari gurulóállványok használata a nagyobb gyártóegységeknél, illetve üzemeknél. Ezeken a helyeken az állvány hasznossága abban rejlik, hogy a magasabban elhelyezkedő gépek karbantartása és esetleges szervizelése problémáktól mentesen valósuljon meg. Mindezek mellett szintén lehet létjogosultsága az ipari gurulóállvány használatának az egyéb termelőegységeknél, illetve a vegyipari vagy a szerelést végző munkaállomásoknál.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>