. Ma Márk napja van.
Mai nagy kérdés, mit jósol a medve
2016-02-02 15:12:27
Mai nagy kérdés, mit jósol a medve

Mai nagy kérdés, mit jósol a medve

Február másodika az a nap, amikor a medvék kibújnak a barlangjukból, hogy megszemléljék az időjárást.



Mindez igaz a természetben élő medvékre, néhány országban a mormotákra, Magyarországon azonban egyik állat sem őshonos faj, így arra kell támaszkodnunk, hogy az állatkerti medvék mit jósolnak nekünk.

 

Veresegyház Európában egyedülálló medvefarmmal rendelkezik, az állatok több hektáros, szinte természetközeli állapotban élnek. A mai időjósló napra rengeteg gyerek érkezett a parkba, hoztak magukkal finom almákat, ha a macik kibújnának a barlangjaikból, mindjárt csemegéhez jussanak.

 

 

 

Amíg vártak a mackókra, a kis csapatok medveállarccal az arcukon fényképezkedtek, valamint különböző énekekkel bíztatták az állatokat, hogy előjöjjenek.

 

Két medve bizonytalan léptekkel kijött a barlangjából, és nem törődve a szűrt napsütéssel, azonnal a gyümölcsök felé indultak faéatozni. 

 

Remélhetőleg a +13 C fok nem csapja be őket, nem mennek vissza még egy kicsit aludni, így hamarosan ránk köszönhet a várva várt tavasz.

Utoljára frissítve: 2016-02-02 15:16:00

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>