. Ma Emma napja van.
Megint nekrológ, most egy volt határőrért
2014-04-23 17:15:34
Megint nekrológ, most egy volt határőrért

Megint nekrológ, most egy volt határőrért

Nagyon nem jól van, hogy egymás után íródnak az emlékező szavak.


Megint elment egy társ, aki a nagy rendvédelmis közösség egyik tagja volt. 54 év. Még leírni is szörnyű, milyen fiatal a megváltoztathatatlanhoz.

 

Szontág Gábor a Határőrségnél szolgált, ahová mindig örömmel ment, hiszen nagyon szerette a munkáját, a hivatásos életet. 2004-ben  - 26 évi szolgálati viszonnyal - mégis meg kellett válnia a testülettől, megszűnt a Határőrség, mint szervezet, s akinek megvolt a 25 évnyi szolgálati ideje, nyugállományba helyezték, így is csökkentve azt a feszültséget, hogy más területen kelljen helyet keresni a felszabaduló állomány részére.

 

Fiatal, életerős, muszájból friss nyugdíjasként biztonsági őrként vállalt munkát, ezzel is kiegészítve a megállapított nyugdíját. Tervei szerint ezt 8-10 évig akarta csak csinálni, majd valóban nyugdíjasként élni tovább az életet.

 

2012. január 1-jével azonban életbe lépett az Orbán-kormány korengedményes nyugdíjas rendvédelmisekkel kapcsolatos új törvénye, amely hátrányosan érintett mintegy 40 ezer már nyugállományú hivatásost. Először átkeresztelték a nyugdíjat járadékká, majd a mindenkori adókulccsal megegyező elvonással sújtották. Ehhez jött a verbális megaláztatás, egyszerűen Kádárhuszárrá, csalóvá kiáltották ki az érintett réteget.

 

A legnépszerűbb közösségi oldalon sorra szaporodtak a különböző elnevezésű csoportok, ahol nagyon gyorsan egymásra találtak az ország minden részéből a rendvédelmisek és civilek egyaránt. Az egyik – szinte elsőként alakult – csoportban Gábor is aktív  szerepet vállalt, határozottan  fejtette ki véleményét a különböző hírek olvasatán.

 

Egy idő után a csoport tagjai úgy érezték, személyesen is találkozniuk kell, nem csak a virtuális térben, ahol Gábor külön figyelmet szentelt Andreának, érezhetően nagyon egy hullámhosszon voltak. A harmadik ilyen találkozón nekik is sikerült végre személyesen találkozni, és ez megpecsételte a sorsukat. Mindketten érezték, ő lesz az igazi társ. A facebook-ismeretségből szerelem, összeköltözés, a rá következő év július 13-án pedig házasság lett.

 

Andrea – bár civil -  fél szavakból értette a rendvédelmisek problémáját, pontosan tudta, hogy Gábor milyen nehezen éli meg az egyenruha feladását, az ezt követő megaláztatást, az édesanyja tavalyi elvesztését.

 

Úgy tűnik, a biztos, boldoggá vált családi háttér sem tudta nála feledtetni a lelke háborgását, azt a harcot, amit vívott magáért, a társaiért, hogy a közös ügy végre megnyugtató választ kaphasson az Európai Bíróságon.

 

Gábor! A Kádárhuszárok érted is tovább harcolnak megszerzett jogaik visszaállításáért!

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>