. Ma Emma napja van.
Megszépült a Pamut-tó partja
2012-09-28 23:38:04
Megszépült a Pamut-tó partja

Megszépült a Pamut-tó partja

Lelkes önkéntesek dolgoztak a Pamut-tó partján, ahol egy ligetes pihenőhely épült nagy összefogásban. Veresegyház ismét gazdagodott.

 

Eljött a nagy nap! Alig egy hónap alatt a Pamut-tó MEGSZÉPÜLT! A változás igen látványos! Már az erdei padok, asztalok, bográcsozó, parkoló mentén az új cölöpök is a helyén.  A gépi földmunka, tereprendezés tökéletes. Boldogságunk határtalan: minden kívánságunk teljesült! Tömegek mozdultak meg: önkéntes szemétszedés, gallykihúzás, stb. Gyerek csoportok   (iskolából, óvódából) kirándultak ide. Az ivacsiak ámulatba estek milyen szép ligetünk lett. Nagy a kiváncsiság, az érdeklődés, az események figyelemmel követése.

 

Ki kell emelnem a GAMESZ nagyszerű munkáját: elkötelezetten, lelkesen, szépen dolgoznak!

 

Ma délután 13:00 órától ~30 GE-s kollégával a beszerzési osztálytól társadalmi munka keretében elültettük a fákat, elkészítettük a virágágyásokat, s kigereblyéztük a parkot a vízparttól  az aszfalt útig. A nap folyamán lakók, horgászok, idelátogatók is csatlakoztak hozzánk. A GAMESZ locsoló vizet, szerszámokat, talicskát is biztosított, valamint pozitív példamutatással elvegyülnek az irodai (többségében városi lakó) GE-s kollégák között s mutatták a szakszerű parkgereblyézés technikáját. Biztosra megyünk, kihasználjuk az önkéntesek lelkesedését és a fizikai teherbíróképességüket.

 

A 6 db dekoratív pad később kerül kihelyezésre Rappai Béla által.

 

A szó legszebb jelentésében: köszönjük szépen  Polgármester Úrnak a támogatását és hogy ekkora prioritást szavazott a Pamut-Liget megújúlásának, Nagy J. Attilának a munka nagyszerű koordinálására, határidők tartására, Gyetván Nándornak a lelkesedésére, a munkások pontos eligazítására a terepen.

 

A GE 100,000 forinttal támogatta meg a Liget megújulását, melyből a dekoratív fákat, virágokat, fenyőkérget vásároltuk meg. A Liget szépségének, hosszútávú fentartásának biztosításához az alábbiak leszervezését vállalom a jövőben :

-       Horgászegyesülettel rendszeres szemétszedés, (a tópart karbantartása 6m-ig továbbra is az egyesület feladata marad)

-       Fák, virágok napi locsolása, új virágok beszerzése, kiültetése, virágágyások mindenkori szépen tartása – lakókkal

-       Erdei padok, asztalok, cölöpök, ivacsi játszótér lefestése – lakókkal, önkéntesekkel  (Festék költségéhez mindig igyekszem támogatót   megnyerni)

-       Évente 2x teljes park kigereblyézése, kigallyazása a Föld napján, ápr. 30 és a szemétszedés világnapján szept 2. vagy 3. hétvégéjén (alagúttól az Ivacs út végéig)

 

Rendszeres kézi géppel fűnyírás  - ehhez a GAMESZ segítségét szeretnénk kérni.

 

Kiss Gusztáv javaslatára sokak örömére újraélesztjük az ivacsi napokat, mely magába foglalja majd a halászlé versenyt, s gyerek-család programokkal egészítjük ki, melyre a lakókat, idelátogatókat, ivacsi/veresi tó érdekeltségű  szervezeteket beszervezem. Részleteket hamarosan kidolgozzuk.

 

 

FRISSÍTÉS!

 

A pontosítás végett:  a parkot csak kb 1/3-ad részében sikerült kigereblyézni.

 

Most okt. 6-án szombatra tervezzük a következő munkát:  horgászok, teniszezők, lakók! Kiss Gusztáv pedig halászlét főz, melyre a GAMESZ munkatársait vendégül hívjuk köszönetképpen.

Akinek tudtam, szóltam:  Kiss Gusztáv, "Kacsás" Marika, János (a nagy ház tulajdonosa), - toborozni kellene az embereket. 9-től kezdenénk. Folytatjuk ott, ahol abbahagytuk.

Halőrökkel ma beszélek. Szombaton betonozzuk be a dekoratív padokat is.

 

(Fülöpné Hermina)


További képek a GALÉRIÁBAN>


Utoljára frissítve: 2012-10-01 14:38:18

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>