. Ma Márk napja van.
Mézes Mackó fesztivál a Medvefarmon
2016-06-15 18:46:54
Mézes Mackó fesztivál a Medvefarmon

Mézes Mackó fesztivál a Medvefarmon

Barna Medvét kap ajándékba Janicsák a 30 éves évfordulóra!

 

A kétnapos Mézes Mackó Fesztiválon június 18-19- én, Guinness rekord kísérlettel és élő koncerttelvárják a szomszédoló településeket és a messzebbről érkező zene- és állatbarát látogatókatVeresegyházra.


Idén ünnepli alakulásának 30. évfordulóját a Z’Zi LABOR együttes. Az indulásnál is nagy szerepe voltVeresegyháznak, az Asszonykórus bekapcsolódása pedig átütő sikert hozott hangzás és látványszempontjából is a zenekedvelők körében. Ettől kezdve a Z’Zi Labor és Veresegyház neve összeforrt,így természetes, hogy a 30 éves évforduló koncert sorozatának induló helyszíne is az asszonykórus

szülőföldje.

 

„..Ez az egész egy csodálatos történet és érzés számomra. Elképesztő volt 1986-ban amilyen váratlanul és az akkori popszakmát is megrengető módon berobbantunk és hallatlanul népszerűek lettünk. Természetesen mi magunk sem gondoltuk volna, hogy ez ekkorát üt. Talán ott lehetett a siker kulcsa, hogy világszinten is első, egyedi volt ez az etno-pop. Fuzionálni az alapvetően alternatív szöveggel és rock zenével a népzenét, a viseletet és az egyedi hangzást, ami az Asszonykórusból tört elő, merész volt. Mai napig sokan érzik úgy, hogy zeneileg Európában is meghatározó volt, amit tettünk. Egy művész számára nem lehet ennél fontosabb, hízelgőbb, úgy tűnik, sikerült lenyomatott hagynunk magunk után.” -  mondja Janicsák István.


Más különlegességet is várhatunk a június 19-i koncerttől?

 

„Egyszeri és megismételhetetlen lesz, az sincs kizárva, hogy az utolsó ilyen koncert lesz Veresegyházon. Őskori kövületek vagyunk, de öregedésnek persze itt helye nincs! A Népdalkör tagjainak nagyon köszönjük, hogy segítenek újra megjeleníteni a nagy Asszonykórust, továbbá fellép velünk egy veresegyházi gyerekekből álló kórus is. Így kapcsolódik a múlt a jövőhöz. Maga a zenekar régi tagokból részvételével zenél majd. Itt lesz például Sárközi Anita énekesnő, Gömöri V. István harmonikás és Szűts István zongoristánk is. És természetesen hallhatók lesznek a régi slágerek, a Honky Tonk Woman-től a Faképnél történő hagyásig. Mindez teljesen élőben.


Az ünnepi esemény alkalmából azt tervezem, hogy az újonnan érkező barna medvét „örökbe fogadom” ezzel is erősítve és színesítve a Veresegyház városához való kötődésemet.” mondja a ma is vidám, mosolygós hölgykoszorút vezénylő Janicsák István.


Részletes információ a Medveotthon honlapján és a Veresegyházi Medveotthon és Élményportafacebook oldalán.



További híreink
A Veres1 Színház közleménye
A Veres1 Színház is áldozata a kultúrális tao-megvonásnak.
2018-11-18 20:33:03, Hírek, Kultúra Bővebben
Vörös
Vers
2018-10-23 20:22:48, Hírek, Kultúra Bővebben
A Valentin nap eredete
Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.
2017-02-14 11:02:59, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>