. Ma Auguszta napja van.
Négy felnőtt, 5 és fél gyerek maradt télire fedél nélkül a tűz miatt
2015-11-09 11:01:25
Négy felnőtt, 5 és fél gyerek maradt télire fedél nélkül a tűz miatt

Négy felnőtt, 5 és fél gyerek maradt télire fedél nélkül a tűz miatt

Összefogásra, segítségre van szüksége annak az erdőkertesi két családnak, akiknek november 4-én gyulladt ki a házuk.

 

Ahogy az a Tények híradójából  ismertté vált, a gyorsan terjedő tűz miatt fedél nélkül maradt egy nagy család. A veresegyházi lakosok, az közösségi oldalon megtalált segítségkérésre, gyűjtésbe fogtak. Egyeztetve a családdal, felnőtt- és gyerekruhaneműket, babakocsit, tűzhelyet vittek a családnak.


A leégett házban nem egy család lakik, hanem kettő, két fiatal házaspár, ahol az egyik családban 4 gyermek van, a másikban egy és februárban születik a második baba. Ők most rokonoknál, ismerősöknél töltik az éjszakát, a két családfő pedig a telken lévő másik kis fűtetlen házban alszik, ahol egy kölcsönbe kapott generátorról világítanak (napi 6 ezer forintnyi benzinköltséggel), mert nem merik magára hagyni a helyet.


A helyszínen a fiatal házaspár férfi tagja az üszkös ház emeleti ablakából dobálta le éppen az összeégett holmikat egy konténerbe. Beljebb lépve az udvarra, mindenfelé kormos, égett holmik, bútorok, berendezési tárgyak.


A házaspár elmesélte, a helyi önkormányzattól segítségképpen kapják a konténereket, hogy minél előbb el tudják takarítani az összeégett, használhatatlan holmijaikat. Az önkormányzat magára vállalta az elektromos hálózat visszakötésének a díját is, valamint a hét folyamán nyitnak egy gyűjtőszámlát a család számára azoknak, akik pénzbeli adománnyal segítenék a családot. Amennyiben meglesz a számlaszám, frissítjük a cikket.


Elmondták, két - egymástól független - statikus is kinn járt náluk, mindketten a ház teljes lebontására írták meg szakvéleményüket, hiszen a könnyűszerkezetes ház olyan sérüléseket szenvedett, amely nem javítható.


A házra ugyan kötöttek biztosítást, a kárfelmérő szakemberek már jártak is a helyszínen, de vélhetően nem kaphatják meg a kártérítés összegét, ugyanis hitellel terhelt volt a ház, így a bank az első kezdvezményezett ilyen esetekben. 


Veresegyházról a Kucsa-ker Kft. már felajánlott építési anyagként téglát a fiataloknak a majdani építkezéshez, de további felajánlásokra lenne szükség, pl. nyílászárók, gerendák, tetőlécek, csempe, szaniterek, villanyszerelési anyagok, csövek. Az önkormányzat ígérete szerint biztosítanak helyet a tárolásra addig, amíg az építkezés el nem kezdődik.


Miután a két családfő építkezéseken dolgozik főállásban, házilagos kivitelben meg tudják oldani az építkezést, de természetesen, minden segítő kéz jól jön majd, akár csak egy-egy napra is.


A gyerekek kis kedvenc  háziállatai, egy kiskutya, egy cica és egy nyuszi most a szabad ég alatt töltik a napjaikat, de ők sem hagyják el megszokott környezetüket.


Amire jelenleg szükségük van:

kihúzható fekhelyekre,

tartós élelmiszerre, 

az egyik kisfiú laktóz- és gluténérzékeny, így neki speciális étrendre van szüksége,

pelenkára,

kutyának száraz tápra.



Aki bármilyen segítséget tud nyújtani, jelentkezhet a Hírhatár szerkesztőségének elérhetőségein is.


A jelenlegi állapotról fényképet ITT>



 



További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>