. Ma Jusztin napja van.
Nyílt levél Pásztor Béla polgármesternek
2020-02-20 20:32:53
Nyílt levél Pásztor Béla polgármesternek

Nyílt levél Pásztor Béla polgármesternek

A legnépszerűbb közösségi portálon jelent meg a következő nyílt levél, amely egy beruházó és vásárlói közötti áldatlan állapotokat mutatja be.


Az elhíresült Gyermekliget lakóparkkal kapcsolatos  levelet változtatás nélkül adjuk közre:

 

"Tisztelt Polgármester Úr!

Tárgy:Gyermekliget I,Gyermekliget II,Verbunkos utca,Kálvin tér Ecomont lakóparkok


Az Eladó:Tp-Komplex,Ecomont Trade Kft,de mindegy is hogyan hívják az éppen aktuális számlázó céget,mert nyílt titok minden mögött Gábor Csaba Ferenc,bűntett előéletű veresegyházi építési vállalkozó áll.


Rossz hírneve senkinek nem ismeretlen,ahogy Önnek sem volt amikor,építési területek értékesített neki.
Tudta,hogy milyen beruházásokra készül,hamarosan több száz család fog az Ön városába új otthonra lelni.Pedig a Kertész utcai lakópark is hatalmas deficittel zárult,végül az az Önkormányzat kellett finanszírozza.Ennek ellenére Ön továbbra is biztosította,hogy tevékenykedjen.

Gyermekliget I, 97 lakásos társasház lakói sokszor jelezték a helyzetüket és kértek segítséget a fogadóóráin és többször volt telt tanácstermes meghallgatás is.


Illegálisan,félkész lakóparkban,életveszélyes körülmények között élnek 2017 óta.
Az ingatlanok nagy részének a teljes vételára ki van fizetve,akár már három éve is.
Vannak lakók akik banki hitellel,és állami támogatással(CSOK,Lakástakarék)szeretnék a fennmaradó vételárrészt kifizetni.
Tulajdonjoguk még mindig nincs bejegyezve,mert nincs használatba vételi engedélye a lakóparknak. Ezért a Hitelintézetek sem tudják folyósítani a megigényelt összegeket.


A használatba vételi engedély kiadásának egyetlen akadályozója van,Gábor Csaba Ferenc.Ő,mint eladó a szerződésben foglaltakat nem teljesíti évek óta.Szerződések szerint a használatba vételi engedély kiadása 2017 ben meg kellett volna történjen.
Ezért a lakók tulajdonjog megszerzése ,lakhatása,élete Gábor Csaba Ferenctől függ,nem rendelkeznek ingatlanjaikkal.

Gábor Csaba Ferenc bevett szokása hogy pénzügyi problémái miatt a lakóktól összegeket próbál beszedni,például lakáshasználati díj címen pár százezertől több millió forintig lakásonként.Ezeket az összegeket amikor bekérte,azt igérte hogy a lakópark befejezésére fordítja.
Sokan befizettek a követelt összeget vagy remenyből vagy félelmből,de a lakopark állapotában továbbra sem változott semmi,viszont Karácsonyra egy új luxus terepjáró virított Gábor Csaba Ferenc parkolójába.

Vagy a felvenni kívánt hitelösszeg törlesztőrészletét neki fizessék.Ezeket az összegeket olyan cég számlájára kéri átutalni akivel a lakók nincsenek jogi kapcsolatban.


Ha fizetési felszólításainak nem tesznek eleget erődemonstráció gyanánt a lakások közmű ellátásának megszűntetésével fenyegetőzik.
Továbbá azzal zsarolja a lakókat hogy felbontja az adásvételi szerződéseket és kilakoltatja,a lakásokat újra értékesíti.(Nála ez bevett szokás,több ingatlant kétszer is értékesített,a tulajdonosok ezzel utólag szembesültek,a jogtalanul beszedett vételárat meg soha nem térítette vissza)

Ön mindig arról biztosította a lakókat hogy nem következhet be,hogy közművek nélkül maradjon a lakópark,de ha mégis,Önnek megvannak az eszközei arra,hogy visszaállítsák a közműveket akár kényszert alkalmazva .
Legutóbb 2019 decemberében hangzott ez el,amikor Gábor Csaba Ferenc szintén ezzel fenyegetőzött.
Ön-be volt minden reményük,miután egy hatóság sem foglalkozott áldatlan lakhatási körülményeikkel.


Gábor Csaba Ferenc 2020 február 18-án,újabb zsarolólevél kiküldése után,melyben megint lakásonként akár több százezer forintokat követel, lekapcsolta a víz,villany,fűtést a lakóparkban.
Ebben a levélben ismét közli hogy amíg nem fizeti ki mindenki az általa feltételezett tartózást,az egész lakóparkban szünetelteti 7.00-19.00-ig a közműveket.
A lakóparkban a legkisebb gyermek egy hónapos,több csecsemő,gyermek,kismama,idős ember él.
A lakók kivonultak,hangot adtak az elégedetlenségüknek.Gábor Csaba Ferenc viszonzásul megígérte hogy a követeleléset behajtja.

Tegnap,azaz 2020 február 19-én többen megkerestünk Önt,számítva a segítségére,ahogy ígérte.


Ön telefonon rövidre zárva a beszélgetést,azt válaszolta hogy szerinte Gábor Csaba Ferenc követelése jogos,Ön nem tud segíteni.Most hogy ténylegesen bekövetkezett a baj,Ön feltette a kezeit.
Teljesen ellentmondva eddigi nyilatkozatainak.
Így hát a lakók kénytelenek voltak fizetni,hogy ne maradjanak sötét, fűtetlen lakásban,mindösszesen pár család tart még ki,mert meg tudják oldani csaladtagjaiknál a lakhatást,mindez moratórium időszakban.

Ezek a családok vagyonokat költenek ügyvédekre,a stressz,bizonytalanság felemészti ,nem tudnak minőségi életet élni,munkájukat ellátni,az álmatlan éjszakák miatt.


Egy életen át becsületesen megdolgoztak azért a pénzért amit Gábor Csaba Ferencnek kifizettek.
Gábor Csaba Ferenc minden panaszra cinikusan azt válaszolja,ha nem tetszik pereljék be.

Ezeket tetőzi az is hogy a lakóparkokra végrehajtási eljárás lett bejegyezve,ami azt eredményezheti,hogy elárverezik lakásokat,és utcára kerülhetnek,annak ellenére hogy a szerződésben foglaltaknak maradéktalanul eleget tettek,mégis Ők az áldozatok.

Melegvízet folyosóra szerelt villanybojlerből kapják,fűtés ellátás akadozik,az elektromos hálózat nincs kiépítve,nem bírja a terhelést,háztartási gépek mentek tönkre.


Vezetékek lógnak az épületekben,nincs villany kapcsoló,pár hónapja meg bejárati ajtó sem volt a lépcsőházban;eső,szél,hó befúj épületekben.
Nem tudnak lakcímet létesíteni,ebből kifolyólag orvosi ellátásuk akadozik,gyermekeik bölcsőde- óvoda-iskolai felvételét nehézkesen tudják elintézni.

Nem tudnak ingatlanjainkra lakásbiztosítást kötni,pedig magas a rizikófaktor,hogy ilyen körülmények között oda veszhet mindenük,még egy poroltó sincs az egész lakóparkban.
Volt rá példa hogy a villanybojler hálózati csatlakozója kigyulladt,vagy a csatlakozó közelében csöpögött a vízvezeték.
Furcsa az is,hogy egyetlen hatóság sem volt ellenőrizni,ekközben egy irodai munkahelyen minden évben szigorúan ellenőrz a Tűzoltóság és ha poroltó szavatosság egy nappal is lejárt,bűntetést ro ki.


Tisztel Pásztor Béla Polgármester Úr!

Ezúton szeretnénk ismételten felhívni figyelmét a kilátástalan helyzetre.
Ön lehetővé tette hogy Gábor Csaba Ferenc tragikus helyzetbe sodorja a becsületes családokat.
Gábor Csaba Ferencet korábban elítélték hasonló törvényszegés miatt,de strómanokon keresztül azóta is folytatja a bűncselekményeket.
Jelenleg is újabb családi házakat épít Veresegyházon."

További híreink
Istenes László a TV2-től Felcsútra ejtőernyőzött
A feladat a felcsúti Puskás Akadémia kommunikációs igazgatói posztjának a betöltése, amit Istenes László „nagy örömmel és tisztelettel” fogadott el.
2021-04-03 20:11:51, Hírek, Környezetünk Bővebben
Mága Zoltán egymillió forintot ajánl fel az Újpesten megkéselt rendőrnek és társának
Mága Zoltán a Facebook-oldalán számolt be arról, mennyire megrázta az Újpesten történt késes támadás híre. A hegedűművész úgy döntött, a támadás során megsérült rendőrnek...
2020-12-27 19:04:49, Hírek, Környezetünk Bővebben
Újabb részletek Maradona halálával kapcsolatban
A november 25-én elhunyt Diego Maradona nem fogyasztott alkoholt és kábítószert a halála előtti napokban - derült ki a szerdán nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyv...
2020-12-23 20:20:25, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a „térdelősdivel” nem szimpatizál, szerinte sem...
Bővebben >>