. Ma napja van.
Ökopolitikai Nyári Egyetem Bodajkon
2012-07-30 11:46:55
Ökopolitikai Nyári Egyetem Bodajkon

Ökopolitikai Nyári Egyetem Bodajkon

Az idén immár ötödik alkalommal vehetnek részt az érdeklődők, egy, a hazai nyári programok palettáján egyedülálló rendezvényen, az Ökopolitikai Nyári Egyetemen.

 

A szervezők ugyanis megingathatatlanul hiszik, hogy a globális gazdasági, ökológiai és társadalmi válság ellenére a Földet néhány jó kezdeményezéssel, összefogással nagyon is élhető bolygóvá tehetjük. Ezért az idei Egyetem célja, hogy a lehető legszélesebb közönség megismerje az ökopolitikai gondolkodást.

 

A július 31-től augusztus 5-ig tartó rendezvényen megmutatkozik majd, hogy a mindennapjainkban mit tehetünk azért, hogy a föld véges erőforrásait ne aknázzuk ki teljesen, és hogy a közösségi döntéseket miként tudjuk ilyen irányba befolyásolni.

 

A táborban elismert hazai és nemzetközi szakemberek, a témában eredményesen munkálkodó civilek és közösségi kezdeményezések vezetnek közösségépítő programokat, workshopokat, kerekasztal beszélgetéseket, melyek sorát koncertek, kézműves foglalkozások, színházi előadások, filmvetítések, táncos programok, esti bulik lazítják majd.


A Nyári Egyetem órarendjét úgy állították össze a szervezők, hogy minden időszakos hallgató találjon ínyére való előadást. Augusztus másodikán például az Euro(pa) projekt jövőjéről fog beszélni Reinhard Büttikoffer EP képviselővel Fokasz Nikosz egyetemi tanár, és Róna Péter közgazdász, az MMB felügyelőbizottságának tagja, és a rendezvény egyik támogatójának, az Ökopolisz Alapítványnak társelnöke.

Somfai Ágnes, a Fővárosi Közgyűlés LMP-s képviselője augusztus harmadikán arra vállalkozik, hogy a városi terek kreatív használatáról beszélgessen, Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője pedig a kulturális átalakulásról diskurál az érdeklődőkkel.

 

A Krétakör egyébként az IllumiNation című, a berlini bienálén bemutatott projektjét is a bodajki nézőközönség elé viszi.

 

Augusztus 4-én az Egyetem vendége lesz Guy Standing egyetemi tanár, az alapjövedelem egyik kidolgozója, aki Tamás Gáspár Miklóssal az állampolgári alapjövedelem szociális intézményrendszeréről fog előreláthatóan nagyon izgalmas beszélgetést tartani.

 

Kaufer Virág moderálásában nemcsak a fejlesztéspolitika és a globális igazságosság kapcsolatáról hallgathatunk meg majd panelbeszélgetést, hanem a volt LMP-s országgyűlési képviselő egy laza órában a Fonóban azt is megmutatja, hogyan lehet színes fonálból apró virágokat, gyümölcsöket kötni.

 

A Nyári Egyetemre regisztrálni, valamint a részletes programot böngészni a rendezvény honlapján lehet: http://greenacademy.hu


Időpont: 2012. júl. 31-aug. 5.
Helyszín: Bodajk, Tölgyes Tábor

 

Hajdu László
Magyar Környezetvédelmi Egyesület
alelnök

További híreink
Nyílt levél Pásztor Béla polgármesternek
A legnépszerűbb közösségi portálon jelent meg a következő nyílt levél, amely egy beruházó és vásárlói közötti áldatlan állapotokat mutatja be.
2020-02-20 20:32:53, Hírek, Környezetünk Bővebben
Azonnali kármentesítés szükséges a Malom-tó környezetében
A Tavirózsa Egyesület a jegyző azonnali intézkedését kérte a természetkárosítás felszámolásáért
2019-10-07 11:43:12, Hírek, Környezetünk Bővebben
A Digi és az ő technikája
Valamilyen láthatatlan kezek belenyúltak a Digi számlázási rendszerébe.
2019-06-07 17:26:18, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A legnépszerűbb közösségi portálon jelent meg a következő nyílt levél, amely egy beruházó és vásárlói közötti ...
Bővebben >>