. Ma Gedeon napja van.
Ökopolitikai Nyári Egyetem Bodajkon
2012-07-30 11:46:55
Ökopolitikai Nyári Egyetem Bodajkon

Ökopolitikai Nyári Egyetem Bodajkon

Az idén immár ötödik alkalommal vehetnek részt az érdeklődők, egy, a hazai nyári programok palettáján egyedülálló rendezvényen, az Ökopolitikai Nyári Egyetemen.

 

A szervezők ugyanis megingathatatlanul hiszik, hogy a globális gazdasági, ökológiai és társadalmi válság ellenére a Földet néhány jó kezdeményezéssel, összefogással nagyon is élhető bolygóvá tehetjük. Ezért az idei Egyetem célja, hogy a lehető legszélesebb közönség megismerje az ökopolitikai gondolkodást.

 

A július 31-től augusztus 5-ig tartó rendezvényen megmutatkozik majd, hogy a mindennapjainkban mit tehetünk azért, hogy a föld véges erőforrásait ne aknázzuk ki teljesen, és hogy a közösségi döntéseket miként tudjuk ilyen irányba befolyásolni.

 

A táborban elismert hazai és nemzetközi szakemberek, a témában eredményesen munkálkodó civilek és közösségi kezdeményezések vezetnek közösségépítő programokat, workshopokat, kerekasztal beszélgetéseket, melyek sorát koncertek, kézműves foglalkozások, színházi előadások, filmvetítések, táncos programok, esti bulik lazítják majd.


A Nyári Egyetem órarendjét úgy állították össze a szervezők, hogy minden időszakos hallgató találjon ínyére való előadást. Augusztus másodikán például az Euro(pa) projekt jövőjéről fog beszélni Reinhard Büttikoffer EP képviselővel Fokasz Nikosz egyetemi tanár, és Róna Péter közgazdász, az MMB felügyelőbizottságának tagja, és a rendezvény egyik támogatójának, az Ökopolisz Alapítványnak társelnöke.

Somfai Ágnes, a Fővárosi Közgyűlés LMP-s képviselője augusztus harmadikán arra vállalkozik, hogy a városi terek kreatív használatáról beszélgessen, Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője pedig a kulturális átalakulásról diskurál az érdeklődőkkel.

 

A Krétakör egyébként az IllumiNation című, a berlini bienálén bemutatott projektjét is a bodajki nézőközönség elé viszi.

 

Augusztus 4-én az Egyetem vendége lesz Guy Standing egyetemi tanár, az alapjövedelem egyik kidolgozója, aki Tamás Gáspár Miklóssal az állampolgári alapjövedelem szociális intézményrendszeréről fog előreláthatóan nagyon izgalmas beszélgetést tartani.

 

Kaufer Virág moderálásában nemcsak a fejlesztéspolitika és a globális igazságosság kapcsolatáról hallgathatunk meg majd panelbeszélgetést, hanem a volt LMP-s országgyűlési képviselő egy laza órában a Fonóban azt is megmutatja, hogyan lehet színes fonálból apró virágokat, gyümölcsöket kötni.

 

A Nyári Egyetemre regisztrálni, valamint a részletes programot böngészni a rendezvény honlapján lehet: http://greenacademy.hu


Időpont: 2012. júl. 31-aug. 5.
Helyszín: Bodajk, Tölgyes Tábor

 

Hajdu László
Magyar Környezetvédelmi Egyesület
alelnök

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>