. Ma József napja van.
Remember - emlékezés ...!
2017-08-02 13:53:02
 Remember - emlékezés ...!

Remember - emlékezés ...!

A Roma Holokausztra emlékezünk augusztus 2. – án és augusztus 3.-án. Két rendezvény, több szervezet – egymástól elkülönülve!


Eddig, amíg tehettem, minden évben ott voltam a Duna parton, és barátaimmal, ismerőseimmel és más ismeretlenekkel együtt emlékeztünk azokra, akiket bőrük színe, és származása miatt meggyilkoltak.

 

Volt, amikor sokan gyűltünk össze, máskor kevesebben, de az emlékezés mindig őszinte volt, és egységes. Ott voltak az ismert és elismert roma politikusok, és ott voltak azok a nem romák is, akik nem csak lélekben vannak velünk, hanem minden más módon is segítik, támogatják munkánkat!
 
Az idén, valami más történik. Még velem is. Beteg vagyok, nem tudok ott lenni egyik megemlékezésen sem, nem tudok a barátokkal, ismerősökkel beszélgetni, és legalább egy szál virágot az emlékműnél elhelyezni. Ezért aztán most, csak gondolatban próbálok Veletek lenni, és elmondani azt, amit érzek ezzel a nappal kapcsolatban.
 
Egy elátkozott világ volt. Átkozott, mert a fasiszta szellem, keresztül, kasul bejárta az országot. Az ocsmányságra mindig hajlamos emberek akkor is a felszínre törtek. Az állam, amelynek apáink, anyáink nagyszüleink polgárai voltak – elárulták ezt a tömeget. Halálra szánták, meg akarták semmisíteni. Hitték azt, hogy felsőbb rendűek, hogy többet érnek, mint mások! Az állat, nem gyilkol kéjjel, az állat nem kínozza áldozatát, az EMBER azonban vérengző állattá válik, - ha erre lehetőséget kap.
 
A magyarországi cigányság ÁLDOZATA volt a magyar fajgyűlöletnek, az aljasságnak, az állami terrornak. Nem számítottak embernek, nem volt lényeges az, hogy kit, mikor gyilkolnak meg, bármilyen eszközzel – módszerrel. Magyarok gyilkoltak – magyarokat. Mert a roma is MAGYAR volt, maradt és MAGYAR lesz is, amíg ebben az országban élünk, - ÉLHETÜNK! Sokan, sokszor írtak a borzalmakról, a megpróbáltatásokról, én most ezt nem teszem. Inkább szólok a máról… Mit jelent ma cigánynak lenni ebben az országban? Nem egyszerű erre válaszolni! A törvények – amelyek mindenkire egyformán vonatkoznak – valamiért mindig kisiklik, ha romáról van szó. Az egyenlőség, hamis kép, hazugság – amit a politika hirdet. Legjobb példa erre az oktatási rendszerünk, ahol gyermekink nem kaphatják meg azt a minőségi oktatást, tanítást, amit mindenki más ebben az országban. SZEGREGÁCIÓ, amit a vezető keresztény politika hirdet, SZERETETBE ágyazva, ahogy az embertelen miniszterünk is hangoztatja! A lakhatás területén, soha nem leszünk egyenlők, mert a falu végéről beköltözni a központba nem lehet. Felgyújtják a megvett házat, de oda a cigány nem költözhet. Elúszik a pénze, a hatóságok az elkövetőket nem találják meg, - talán nem is nyomoznak szívből – igazán. Hiszen csak egy mocskos cigány família akart emberi körülmények közé kerülni…
 
Intézményesített rasszizmus, - ezt kimondani nem szabad, - bár akik látják és figyelik a napi eseményeket, azok tudják miről is beszélek! Ha a hivatal csak azokban az utcákban zárja el a KÖZKUTAKAT ahol a legnagyobb kisebbség él – és akik nem autót mosnak, hanem szomjukat oltják, akkor még mindig lehet TÖRVÉNYES kifogást találni. A törvényeket pedig úgy alkotják, hogy azt lehessen csűrni, csavarni úgy, ahogy a HATALOM akarja, kívánja. Vannak saját KÁPÓNK, akik pontosan azt teszik most BÉKEIDŐBEN, mint elődeik a HALÁLTÁBOROKBAN! Ostorozzák, becsapják, eladják a szerencsétleneket, meglopják, és még vigyorognak is azokra, akiknek a kegyeit keresik. Ellopott, elsikkasztott milliárdok, amiket mások arra szántak, hogy ennek a népnek egyszer már végre emberi élete legyen – eltűnnek, felszívódnak, és a HATALOM, amely éppen olyan vétkes ebben – semmit nem tesz, sőt, még további pénzeket utalnak, amit majd megint el lehet lopni – KÖZÖSEN! Mert ezeket a pénzeket igazából nem a roma vezetők viszik el – bár jut nekik is bőven – hanem a mindenkori politika és annak vezetői. Ezért nincs felelősségre vonás, ezért nem kattannak a bilincsek azok kezén, akiket már nagyon régen megilletne.
 
Ha egy vásárlás során minden ok nélkül a tisztességes cigány embereket nyíltan, szinte már zaklatva követi a biztonsági őr, és minden ok nélkül kikutathatja, megalázhatja, és amikor a sértett JOGVÉDELMET kér, akkor kinevetik! Ott van már a KÖZTUDATBAN az, hogy lehet, hogy MEGTEHETJÜK, mert a vezetőpolitika is kétértelműen nyilatkozik erről a kérdésről…
 
MODERN kori, 2017 évi HOLOKAUSZT ez barátaim, ismerőseim, és olvasóim. Az embertelen miniszter időnkénti megszólalásai nagyon is felidézik bennem az 1940 évek legrosszabb pillanatait. Napi politika, ami itt nyomja a vállunkat, és csak kétségbeesés marad sok embernek. Kevesen vagyunk azok, akik meg mernek szólalni, akik merészelik kinyitni a szájukat és elmondani szabadon a véleményüket. Mert most még lehet! Ki tudja holnap is lesz rá mód?!
 
Ma, és Holnap, akik a múltra emlékeznek, gondoljanak a MÁRA is! A múlt ismerete nélkül – nincs jövőnk! Emlékezzünk hát tiszta szívvel!
Elvitték a cigányokat, Hogy megássák a sírjukat! Az Isten is azt verje meg, aki őket kivégezte.
 
Itt van a tél nem sokára, Megfázik majd a sok árva, Cigány asszony ember nélkül, A sok gyermek, APA nélkül..!
 
EMLÉKEZZÜNK CSORBA ROBIKÁRA, aki még kicsi gyermek volt, de a fasiszta eszme nem kímélte. Nem kímélték éppen úgy, ahogy a többieket sem! Az igazi bűnösök, a felbujtók nem kerültek a törvény elé. nem is fognak, amíg ezt a rendszert meg nem változtatjuk…!
 
 
                                                                                                                                                   (Villás Lajos)
                                                                                                                                   
További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati m...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>