. Ma Virág napja van.
Segítség! Mit tegyek, ha betörő van a házamban?
2020-11-16 20:30:09
Segítség! Mit tegyek, ha betörő van a házamban?

Segítség! Mit tegyek, ha betörő van a házamban?

De néha velük is előfordul, hogy nem minden a számításaik szerint alakul, és a gyanútlan tulajdonos egyszer csak hazaérkezik. Egy efféle leleplezés sokféleképpen alakulhat, a kimenetele pedig nagyrészt a lélekjelenléten és a talpraesettségen múlik.

 

Amikor a rémálom valósággá válik

 

Képzeljük csak el: egy hosszúra nyúlt nap után épp hazafelé tartunk, ám otthonunk ajtaját megközelítve észrevesszük, hogy valaki megrongálta, esetleg hangokat hallunk odabentről. Te jó ég, hiszen épp most rámol ki minket egy betörő! Első gondolatra bármennyire is észszerűnek tűnik, semmiképp se rontsunk rá az illetőre!

 

Hisz látatlanban nem tudhatjuk, hogy milyen fizikummal bír, esetleg van-e nála fegyver, netalántán társa is van. Lehet, hogy könnyűszerrel elbánnánk vele, de az is előfordulhat, hogy ő intéz el minket. Ne feledjük: egyetlen vagyontárgy sem értékesebb az életünknél! 

 

A legtöbb betörő ugyan nem hidegvérű gyilkos, viszont akár véletlenül is okozhat halálos sérülést. Ugyanez ránk is igaz: lehet, hogy egy jól irányzott, váratlan ütéssel leterítjük a tolvajt, ha viszont emiatt megsebesül, akkor az már testi sértésnek minősül, ami súlyosabb bűncselekmény, mint a rablás. Nem érdemes tehát konfrontálódni vele.

 

Szóval nézzük végig tétlenül, ahogy kifosztanak?

 

Erről szó sincs! Távolodjunk el az ingatlantól, de közben tartsuk rajta a szemünket. Azonnal hívjuk fel a rendőrséget, mondjunk el mindent részletesen, közben pedig figyeljük meg, hogy mi történik. Ha a betörő kilép a házból, biztonságos fedezékbe húzódva adjunk róla személyleírást, és jegyezzük meg, hogy merre menekül, esetleg van-e járműve. Akár fényképeket is készíthetünk közben a mobilunkkal, ami adott esetben bizonyítékként szolgálhat. 

 

Ha pedig már biztosan eltűnt a gazfickó, akkor se menjünk be az otthonunkba, amíg a rendőrség ki nem érkezik! Ez azért fontos, mert ha a helyszínelés előtt bármit megmozdítunk, azzal csak akadályozzuk a hatóságok munkáját, és a tudtunkon kívül értékes nyomokat tüntethetünk el. Bármennyire is nehéz várakozni, legyünk türelmesek.

 

Előzzük meg a további betöréseket!

 

Ha egyszer már kiraboltak, nem lehetünk biztosak benne, hogy nem fogják ismét megpróbálni, ezért tegyünk meg mindent, hogy még egyszer ne fordulhasson elő. A megrongált bejárati ajtót cseréljük le egy Nívó Biztonsági Ajtóra

 

Egy ilyen ajtó ugyanis betörésbiztos, vagyis olyan extrákkal rendelkezik, mint a tömör acéltábla belsőrész, a szénacél zártszelvény keret, a kiemelésgátló csapozat, a 6 mobil és 3 fix záródási pont, valamint a 9 cm vastagság és a 110 kg feletti összsúly. 

 

A biztonsági ajtók ellenállnak a rongálásnak, a betörő pedig a sikertelen próbálkozás után inkább gyorsan kereket old majd.

További híreink
A combfix, ami öltöztet
Egy szép ruha mindig örömmel tölti el a viselőjét, hiszen dekoratív és persze a legtöbbször elegáns. Igen ám, de vannak olyan apróságok, amik nagyon meghatározzák az össz...
2020-11-23 16:13:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hetvenen túl ismét összeveszett Szörényi, a Bródy
Szörényi Levente teljes mellszélességgel kiállt a kormány hivatalos irányvonala mellett, elítélte az SZFE hallgatóit „felbujtó” tanárokat és a mellettük kiálló Bródy Jáno...
2020-11-20 21:25:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
Költöztetés egyik kerületből a másikba
A költözködés manapság mindennapos dolognak számít, éppen ezért semmi meglepő nincs abban, ha valaki úgy dönt, hogy akár Budapest egyik kerületéből költözik a másikba. En...
2020-11-16 20:37:50, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A 444.hu vette észre a koronavírus-fertőzés következtében elhunytak listáján, hogy 1985-ös sorszámmal egy újab...
Bővebben >>