. Ma György napja van.
Szinte visszatérő vendégek Dunapatajon a Veresegyházi Kutyaiskola tanulói
2014-08-23 22:34:24
Szinte visszatérő vendégek Dunapatajon a Veresegyházi Kutyaiskola tanulói

Szinte visszatérő vendégek Dunapatajon a Veresegyházi Kutyaiskola tanulói

Veresegyházon 17 éve működik egy kutyaiskola, amelyről még a város lakosságából sem sokan tudnak.


Az iskola büszkélkedhet Európa-, és Világbajnok kutyával is, pedig a terület, amin oktatnak elég kicsike, nem igazán felel meg a különböző kutyás sportok oktatásához. Ennek ellenére évről évre bizonyítják, hogy az akarat és a jó csapat sok mindenre elég. 2011-2013. év végéig 20 aktív sportolójuk 357 éremmel büszkélkedhet. Az idei év első félévében már túl vannak a 40. érmen.


Olykor-olykor megjelennek városi rendezvényeken, a helyi és környékbeli civil szervezetek rendezvényeit teszik színesebbé, megmozgatják a város gyerekeinek testét és eszét az évente megrendezésre kerülő Rinya-túrán állomáshelyként. Ismeretlenségüknek talán az is az oka, hogy versenyeiket sajnos csak a szomszédos településeken tudják megtartani, mivel jelenlegi területük versenyek lebonyolítására nem alkalmas.

 

Immár 15 éve minden évben tartanak egy 7-10 napos tábort, ahol a kutyus és egész családja részt vehet, attól függetlenül, hogy milyen szinten van. Ilyenkor naponta több edzést tartanak, hogy a kutyák ne essenek ki a rutinból.


Nincs megkötés, milyen kutya lehet az iskola tagja, lényeg, hogy gazdája szeressen a friss levegőn lenni és legyen kedve négylábú barátjára némi időt szánni. A többiben - megtalálni a kutya-gazda párosnak a megfelelő sportot/elfoglaltságot segítenek az oktatók. Lehet kicsi / nagy, csupasz / szőrös, biztosan akad olyan, amit szívesen csinál a kutya és a gazdi közösen.

 

Ha mást nem, hát jókat játszanak.


Utoljára frissítve: 2014-08-23 22:36:27

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>