. Ma Béla napja van.
Szolgálati közlemény
2016-05-06 20:12:45
Szolgálati közlemény

Szolgálati közlemény

Szolgálati közlemény.


Egy héttel a tervezett templomszentelés előtt végérvényesen világossá vált, hogy a Veresegyházi Hírhatár nem lesz jelen az eseményen.

 

Előzmények:

 

Az épülő Szentélek Templom honlapjára felkerült a május 14-én megtartandó ünnepi felszentelés forgatókönyve. A honlapon megtalálhatóak az eddigi sajtómegjelenések is, amelyek között szerepel a Veresegyházi Hírhatár által készített anyag is. Ugyanakkor a mostani eseményre nem lehet akkreditációt kérni, mert kizárólagosan a városi televízió kapta meg a jogot a forgatásra.

 

A szerkesztőségünk megpróbálta a lehetetlent, írtunk a honlapon megadott email-címre egy kérést, miszerint saját felvételt szeretnénk készíteni. A válasz napokon belül megérkezett:

 

A templomépítés folyamatában, nyilván a május 14-i szentelés lesz a csúcspont és ezt az egyre fokozódó médiaérdeklődés is jelzi, aminek örülünk. Azonban számunkra még ennél is fontosabb, hogy a nap magját adó szentelési szertartás megfelelő körülmények között és rendben folyjon. Ennek érdekében, minden előkészületet megteszünk, hogy - a nagyrészt templomon belül zajló - szakrális események méltóságát és a szentmisében résztvevők nyugalmát maximálisan megőrizzük.

 
Természetesen szeretnénk az eseményt megörökíteni, de ez a fentieken kívül a telített belső tér miatt is csak úgy lehetséges, ha az ehhez szükséges technikát korlátozzuk. Emiatt az Önkormányzat és Egyházközség közös szervezőbizottsága, a szentelés szertartásának közvetítésével és a többi érdeklődő médium kiszolgálásával a városi televíziót bízta meg.    

Ennek érdekében az általuk felvett anyag kérhető adathordozón a médiasátorban, az eseményt követő fél órán belül.


Úgy véljük, valóban nagy lehet a médiaérdeklődés, de talán a helyi sajtóorgánumokat előnyben lehetne részesíteni a többivel szemben.
 
Szerkesztőségünk ahogy eddig sem, ezután sem fog más anyagával "ékeskedni", így sajnálatosan nem fogunk hírt adni a felszentelésről.
 
 



 

Utoljára frissítve: 2016-05-06 20:16:41

További híreink
Neked mennyire fontos kutyád egészsége?
Hol vannak már azok az idők, amikor a kutyákat is egy kalap alá vették a többi haszonállattal, és a ház őrzése volt a feladatuk?
2020-01-20 19:08:35, Hírek, Vélemény Bővebben
Gondolataim a helyi önkormányzati választásról
Célegyenesbe fordult a kampány, amelynek eredményeként a választások után egy „új”(?) képviselő testület fog felállni. (Amely további öt évre döntő befolyással lesz tele...
2019-10-04 13:43:07, Hírek, Vélemény Bővebben
Az Orbán-rezsim bírósági ítéletek, európai uniós döntések ellenére nem fizet
Iványi Gábor mindig az üldözöttek mellé állt. Másokért odaláncolta magát a fákhoz, a kerítésekhez, az ajtókhoz. Vajon őt megvédi-e valaki?
2019-08-06 19:21:50, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>