. Ma Nárcisz napja van.
Tabudöngetés felsőfokon
2020-09-17 21:04:46
Tabudöngetés felsőfokon

Tabudöngetés felsőfokon

Ki milyen gyakran szerez örömet magának?

 

A sötét középkorban a maszturbálás bűnös élvezet volt, amihez számos undok szankció is társult. Sőt, ez még az 1950-70-es évekre sem tűnt el, amikor is válogatott furcsaságokkal kellett szembenéznie annak, aki ki merte elégíteni magát. Akkoriban azt tartották, hogy a magányos örömszerzés vakságot, ezenfelül merevedési zavart, kóros fáradtságot és más, különböző betegségeket okoz. Sőt még rákkal is ijesztgették a korabeli embereket. De azt is gyakori tévhit volt, hogy összezsugorodik tőle a pénisz, esetleg szőrös lesz tőle az ember tenyere, de nem ritkán valamilyen mentális betegséggel, fizikai gyengeséggel társították.

 

Természetesen a gyakoriság nagyban függ jó néhány fontos tényezőtől, ilyen például az életkor, a családi állapot, a libidó, a stresszfaktor és az egyéb életkörülmények. Persze azért van néhány statisztika, amivel el lehet indulni. Például azt is tudhatjuk, hogy míg a nők heti 2-3 alkalommal szereznek örömet maguknak, addig a férfiaknál ez a szám heti 5-6 is lehet. Persze ez csak egy átlag, hiszen a nőknél is van kiugróan magas szám, míg olyan férfi is létezik, aki heti 1-2 maszturbálással is beéri.

 

Az önkielégítésről

 

Az önkielégítés dióhéjban a nemi szervek izgatását jelenti addig, míg el nem jutunk a csúcsra. Ez történhet kézzel, különböző segédeszközökkel, sőt magányosan és párban is. A lényeg, hogy minden esetben a kielégülés iránti vágy indikálja, de lehet mögötte tanulás utáni vágy is. Ebben az esetben a fő motiváció a saját reakciók megismerése és akár az aktus nyújtására vonatkozó gyakorlatok. Mivel ez többnyire magányos tevékenység, így az ember sokkal lazább, felszabadultabb, hiszen nincs teljesítménykényszer.

 

Az önkielégítés során rengeteg folyamat megy végbe a testünkben, amik általában kedvező hatásokat eredményeznek. Ilyen például, hogy csökken a stressz-szintünk, segíti a pihenést, az alvást, jobbá teszi a szexuális életet, fájdalomcsillapítóként is funkcionál, hiszen nem véletlenül ajánlják a szexet fejfájásra.

 

Persze akadnak negatív hatásai is, de azért ahhoz át kell esni a ló túloldalára. Könnyen kialakulhat függőség, ha túlzásba esünk, hiszen a dopamintermelése jótékony hatással van a szervezetre, de képes valaki annyira ragaszkodni hozzá, hogy alárendeli az életét a maszturbálásnak. E köré építi a napját, és képes mindent elhanyagolni a vágyott kéj érdekében.

 

Na, te hányszor csinálod egy héten? Ha nem érzed, hogy csak ez létezik az életedben, akkor nyugodt lehetsz, nem viszed túlzásba! Ne is szégyenkezz miatta, ez egy normális szükséglet az ember életében!

További híreink
Agroszövet kontra geotextília - Melyiket válasszam?
A geotextília és az agroszövet olyan kertészeti segédeszközök, amelyeket számos területen hasznosíthatunk, mégis a hobbikertészek körében csupán napjainkban kezd jobban e...
2020-10-13 18:27:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
A „nyóckerből” a budai várba - a konzervatív kormánysajtós liberális lazasággal szerzett lakást
Rákay Philip és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás bérlakáshoz a Bécsi kapu téren egy műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió fo...
2020-10-04 13:51:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Budapest díszpolgára lett Demszky Gábor és Tarlós István
„Felkapta a fejét” a közvélemény annak hallatán, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a város rangos kitüntetését adományozná elődeinek. Mára a terv megvalósult. Tarlós ...
2020-10-01 20:02:27, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tüntetők 16 órakor kezdtek gyülekezni Műegyetem rakparton, ahonnan nem sokkal fél öt után indultak el, hogy ...
Bővebben >>