. Ma Auguszta napja van.
Textúrák és effektek a kifogástalan minőségű makettekhez
2020-11-16 20:35:40
Textúrák és effektek a kifogástalan minőségű makettekhez

Textúrák és effektek a kifogástalan minőségű makettekhez

Vagyis dióhéjban átvesszük a textúrák és effektek szerepét a makettezés kapcsán, majd pedig adunk néhány praktikus tippet a beszerzés, valamint a használat kapcsán. Ezzel az a nem titkolt szándékunk, hogy hozzá tudjunk járulni nálad is a minél jobb minőségű makettek megalkotásához.

 

Pontosan mit is értünk textúrák és effektek alatt, ha makettezésről van szó?

 

A textúrák és különféle effektek segítségével olyan természetes érzetet tudsz adni az általad készített modellnek vagy makettnek, ami szinte megszólalásig hasonlít majd a valósághoz. Ebben rejlik tehát ezeknek a kiegészítőknek az elképesztő ereje. Vagyis olyan természetes képződményeket, jelenségeket és folyamatokat tudsz reprodukálni, amire elsőre talán nem is gondolnál. Ahhoz viszont, hogy az általad készített modell vagy makett ténylegesen a legmagasabb színvonalat képviselje, mindenképp szükséged lesz majd ilyen extra megoldásokra.

 

Milyen textúrák vagy effektek beszerzésében érdemes gondolkodnod?

 

Hogy el tudd képzelni, miről is van szó pontosan, nézzünk meg gyorsan egy-két példát. Gondolj például a rozsdára egy régebbi autó alvázán, a sárfoltokra a terepjáró vagy kamion sárvédőjén vagy mondjuk a pocsolyák és tócsák meglétére egy-egy csatajelenetnél.

 

Ezeket a körülményeket a megfelelő textúrák és effektek beszerzése nélkül gyakorlatilag esélytelen volna megjelenítened. Ha viszont ténylegesen a precíz és kidolgozott végeredmény elérése a célod, akkor erősen javasolt lesz a megfelelő textúrákkal és effektekkel dolgoznod. Annál is inkább, mivel viszonylag egyszerűen használható és roppant mód praktikus kellékekről beszélhetünk. Persze azért a biztonság kedvéért nem árt átvenni, miként is hozhatod ki belőlük a legtöbbet.

 

Így használd a beszerzett textúrát és effektet, hogy a legtöbbet hozhasd ki belőle

 

Ha egyetlen szempontot kellene meghatároznunk a textúrák és effektek használatához, akkor a finom kéz lenne az. Mindjárt megmagyarázzuk. Mindig kezdd a munkát finom adagokban és enyhén adagolva a textúrát vagy effektet, mert jellemzően kevés is elég lehet belőlük.

 

Akár puszta kézzel vagy a megfelelő célszerszám bevetésével is dolgozhatsz, ahogy az adott helyzet azt éppenséggel megkívánja. Ha pedig elsőre egy kicsit tanácstalan vagy az alkalmazást illetően, akkor nyugodtan vegyél igénybe külső segítséget. Ma már kismillió írásos és videós anyag érhető el szerte az interneten, tehát elég lesz a Google vagy pedig a YouTube felületén körbenézned. Ha pedig megvagy a tutorial anyag áttanulmányozásával, akkor bátran léphetsz tovább a kipróbálás irányába.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>