. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Végrehajtás magyar módra
2013-01-31 10:19:13
Végrehajtás magyar módra

Végrehajtás magyar módra

A 2012. január 1-én hatályba lépett, új adatvédelmi törvény számos változást hozott. Ezek között olyanok is vannak, amelyek kiváltották az Európai Unió tüzetesebb vizsgálatát.

 

Mégis, az összehasonlításból kiderül, hogy nem sok minden változott. Továbbra is akkor kezelhető személyes adat, ha azt egy törvény közérdekből elrendeli, vagy az érintett beleegyezik az adatkezelésbe.

 

Több szakértő véleménye szerint, amennyiben tartozás van valamilyen Szolgáltató illetve Bank felé, és már egy idő eltelt nem fizetéssel a szolgáltató illetve bank kiadja harmadik félnek a személyes adatokat, behajtás jogcímén. Ezzel azonban, súlyos bűncselekményt követnek el!


A személyes adatkezelésről szóló törvény szerint nem adható ki személyes adat harmadik félnek csak abban az esetben, ha az adóst erről levélben tájékoztatják, és beleegyezését megkapják. A törvény 6. §.-nak 8. pontja szerint, azonban:... „(8) Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.”

 

Abban az estben, ha adósság kezelő faktoring cégek megkeresik az adóst, hogy a nevesített szolgáltató, vagy bank kezelésébe, illetve tulajdonába adta az adósságot, felmerülhet a kérdés, hogy vajon jogában állt-e?

 

A szolgáltató, illetve bank nem jogosult a követelésének eladására, mert az adós a szolgáltatóval. illetve bankkal kötött szerződést és nem a faktoring céggel.

 

Ezek a faktoring cégek teljesen jogtalanul járnak el. Követelés kezelésére sem jogosultak csak az a cég, akivel az adós szerződést kötött.
Ennek módja a jogosult szolgáltató illetve bank kér az adós ellen fizetési meghagyást és annak alapján bírósági végrehajtást, ez a jogos eljárás.

 

Tehát, amennyiben zaklatja az adóst ilyen nemű faktoring cég, az adós írjon egy feljelentést a Pesti Ügyészségre, és ennek keretében kérje az ügyészséget a faktoring cég felszámolására, a személyes adatainak a faktoring cégnél azonnali megszüntetését továbbá a szolgáltató illetve bank, aki az szigorúan titkos adatait kiadta, kérjen ellene kártérítési kötelezettség megállapítását.

 

Ha az adós valamikor mégis szóban vagy írásban beleegyezését adta ezen adatok kiadására, írjon levelet a faktoring cégnek, hogy kéri az adatai azonnali törlését, mert nem velük szerződött, hanem a jogosult szolgáltatóval vagy bankkal. Továbbá az adós írjon egy levelet a szolgáltatónak vagy a banknak és szólítsa fel, hogy úgy rendelkezik, hogy ezen túl az adatait zártan kezeljék és megtiltja az adatok harmadik félnek való kiadását.

 

Cikkem felénél tarthattam, mikor levelet kaptam Kovács Lászlótól, a Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület főtitkárától.

 

Folytatás a Pest Megyei Hírhatár oldalán >

 

Szs

Utoljára frissítve: 2013-02-05 10:55:41

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Lidy Róbert
Tisztelt szerkesztőség végre valami jó hír bár google a barátom nem tudtam kiigazodni hogy milyen pesti ügyészséget keressek fel hogy feljelentést tehessek.
2013-02-02 15:57:43
Holi Dávid
Üdvözlöm! Azt gondolom, hogy függ attól, hogy hol lakik, és hogy hol vette fel a kölcsönt. Szerintem, biztos, hogy nem lesz egyszerű dolog, de remélem a szerkesztőség majd segít és nyilvánosságra hozza majd ezt is.
2013-02-02 18:05:02
Lidy Róbert
Egyszerü biztos nem lesz :D ügyészség meg elég sok van. persze az lenne a legjobb ha helybe meg tudnám oldani. Gondoltam már arra is, hogy a legfőbb ügyészségre írok de kérdés foglalkoznának e ilyenekkel.
2013-02-03 06:17:56
hozzászóló
Az Adós nem szerződésszerű teljesítése esetén a Bank jogosult a jelen szerződésből fakadó követeléseit vagy jogosultságait harmadik személyre (faktorcég) engedményezni (átruházni), illetve ebből a célból tárgyalásokat folytatni, és a kölcsönszerződésre vonatkozó valamennyi releváns információt, adatot és dokumentumot harmadik személynek kiszolgáltatni. A faktorcég jogosult a követelés behajtásának eredményéről, a faktorált követeléssel kapcsolatos eljárásról a Banknak kockázatkezelési és kockázatelemzési célból az Adós banktitkot képező adatait átadni. Ezen tevékenységek nem jelentik a Hpt.-ben szabályozott Banktitok sérelmét.
2013-02-03 18:19:11
Lidy Róbert
hozzászóló az hogy egy commenthez nem adta a nevét jelenti számomra azt hogy ön faktor céges személy aki ragaszkodik ahhoz ami valójában bűncselekmény. Tessék még egy cikk tavajról. http://www.hwsw.hu/hirek/49370/balabit-adatvedelmi-torveny-trening.html
2013-02-04 13:00:44
Lidy Róbert
hozzászóló az hogy egy commenthez nem adta a nevét jelenti számomra azt hogy ön faktor céges személy aki ragaszkodik ahhoz ami valójában bűncselekmény. Tessék még egy cikk tavajról. Amint a Nemzeti Adatvédelmi Hivatal visszaír kiderül ki mire jogosult http://www.hwsw.hu/hirek/49370/balabit-adatvedelmi-torveny-trening.html
2013-02-04 13:02:04
hozzászóló
A név nem fontos! Sőt más fórumokon nem is divat. Csak tájékoztatásul közöltem a fent leírtakat, nehogy mindenki az ügyészségre rohangáljon feleslegesen. Nem vagyok faktor céges személy és nem ragaszkodom semmihez sem, inkább csak az emberi butaság bosszantott fel. Valamint hogy facebookon osztják a hülyeséget.
2013-02-04 15:28:25
Lidy Róbert
ehhez a cikkhez tartozó komment nem tartozik a facebookhoz a másik meg más témáról szól. Ha nem vagy faktoringos akkor honnan tudod ilyen jól kinek mihhez van joga mit hova lehet sorolni? elég pontosan behatároltad azt hogy a banknak és a faktorcégnek mihhez van joga. Ebből támadt a gondolat hogy faktorcéges lehetsz. Én nem rohangálok ügyészségre kitöltök egy nyomtatványt és elküldöm póstán a panaszomat, jelenleg is válaszokat várok a megfelelő helyekről. Ahogy fentebb a cikkben is olvashatod, az ügyfél a bankal kötött szerződést az adatokat neki adja át az hogy kezelje és az ő beleegyezésem nélkül harmadik félnek kiadni tilos. ha kicsit utánnajársz a törvényrendeletek között te is megtalálod... Az hogy ki és hova osztja meg egyéni szabad joga. A mai világban amikor a lakosság több mint a felének van valamilyen hitele a remény hogy van kiút sosem szabad elvenni akármilyen hülyeség is. Kritizálni lehet de ha nem vagy jogász, ügyvéd, banki alkalmazott, vagy faktor céges akik érdemben tudnak választ adni hogy kinek mihez van joga addig inkább csak nézegesd a cikket mérgelődj vagy röhögj nagyokat a reményt meg hagy meg a többi olvasónak... Amigy magyarországon a bankok és a behajtók zsarolnak meg adósrabszolgaságba hajszolnak addig adjuk meg az esélyt mindenkinek hogy harcoljon
2013-02-04 16:48:31
Dr. Kulcsár Zoltán
Adatvédelmi szakjogászként megalapozatlannak tartom a cikkben foglaltakat. A korábbi és a hatályos adatvédelmi törvény is lehetőséget ad az adatátadásra.
2013-02-05 10:35:51
Lidy Róbert
Tisztelt Zoltán. Köszönettel vettem az ön szakértői véleményét, de mi a helyzet azzal a törvényrendelettel ami a cikkben is benne van de ide is linkelném. www.net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100112.TV . Az itt leírt paragrafussok és bekezdések már nem hatályosak?
2013-02-05 10:57:45
Dr. Kulcsár Zoltán
Kedves Róbert! Hatályosak, de nem zárják ki az adatátadást. A faktorálás esetén maga a Ptk. is megadja a felhatalmazást, bizonyos konstrukciók esetén a Hpt. (hitelintézeti törvény), de maga a hivatkozott Infotv. 5. § (5) bekezdése is megengedi.
2013-02-05 11:20:56
Lidy Róbert
Tisztelt Zoltán. Köszönöm a gyors válaszait még egy kérdésem lenne. Mikt tekinthetők bizonyos eseteknek, mely ptk paragrafuss szól az adataim kiadásáról illetve a infotv-ben szereplő paragrafussok értelmében ha én vagyok a sérelmező nem védhetem meg a személyes adataimat? pl. Felszólíthatom e a bankot hogy az adataim kiadását én nem engedélyezem és a faktor céget sem szólíthatom fel az infotv 6§ 8-as bekezdése értelmébe hogy töröljön a rendszerből mert az adataimat a bankank adtam ki és nem nekik igy tiltom őket hogy használják? Hisz ön a válaszaival jelenleg csak arra utal hogy van joguk kiadni de mi a helyzet az ügyféllel. Nekik nincs joguk tagadni a kiadást? Köszönöm a válaszait előrre is sokat segít egy szakértői vélemény. Nekikezdtem a honlapjának az olvasásához is. Köszönettel Lidy Róbert
2013-02-05 11:32:48
Dr. Kulcsár Zoltán
Alapvetően nincs jogunk kérni az adatátadást. De ehhez már ismerni kellene az Ön szerződését, és hogy pontosan milyen konstrukcióval adják át az adatait. De jó eséllyel szabályosan...
2013-02-05 11:47:11
Lidy Róbert
eLOLVASTAM A ppos adatvédelmi pdf dokumentumot és átnéztem pár dolgot ezzel kapcsoaltba. Tehét a bankoknak van joga átadni az adatokat bizonyos esetekbe akár a beleegyezésem nélkül is de kérdés ezt visszavonathatom e utólag hogy az adataimat ugymond a bank titkosan kezelje és kizárom minden átadást és felszólíthatom e hogy vonja vissza a kiadott rólam szóló információkat.
2013-02-05 12:26:44
Dr. Kulcsár Zoltán
A bank titkosan fogja kezelni az adatokat, de a behajtáshoz szükséges mértékben átadja az adatokat, ezt nem tudja megtiltani.
2013-02-05 13:00:10
hozzászóló
Lám-lám kedves Róbert! Most már elégedett lehetsz, láthatod nem ragaszkodom ahhoz, ami véleményed szerint bűncselekmény. Mielőtt vádolsz valakit valamivel nézz mindennek utána kérlek. Sajnos Magyarországon nem a bankok és behajtók kényszerítenek ahogy írod: " adósrabszolgaságba", hanem Te magad, aki felelőtlenül felvette a hitelt. Könnyű most szövetségeseket keresni, hogy ne kelljen visszafizetni, hiszen mindenki más hibás, csak az adós nem, ó ő nem tehet semmiről... Részemről a téma lezárva. Minden jót, de csak ésszel!
2013-02-05 14:04:11
Lidy Róbert
Lám lám kedves hozzászóló megint nem jól szűrted le a következtetést. Az hogy szakértői komment révén utánna tudtam nézni több dolognak továbbra is tartom magamat ahhoz hogy vannak jogaim és Zoltán kommentje sem tér ki arra hogy nincs jogom semmihez. Sajnos továbbra is tartom magamat az adósrabszolga sorshoz ha simernéd a dolgok hátterét te is hasonló véleményen lennél. Tévedsz az én hiteleim köszönik szépen jól vannak tudatosan annyit vállaltam be amik beleférnek a költségvetéseimbe annak ellenére hogy van egy gyerekem és 2 macskám. Nem szövettségest keresek csupán informátorokat szakértőket akik napi szinten benne vannak a dolgokba. Olyanhoz szólj hozzá és akkor ha átlátod a dolgokat... A bank mikor bedönti a hitelt kamatostól akarja behajtani és mikor átkerül a behajtásra tovább kamatozik magasabb napi kamattal még akkor is ha a végrehajtó és az adós között megállapodás és egy új szerződés születik ezt kivételesen onnan tudom hogy EGY hitelem nekem is bedőlt és a faktor cég és köztem született egy megállapodás és késöbb a banktól tudtam meg hogy a megállapodás ellenére tovább napi kamatozott de tavaj a kintlévőségemet tisztáztam ( nem szeretek tartozni. A téma kb itt van lezárva remélem elolvasod még azért ezt a kommentet. Még egyszer kérlek figyelmesebben olvasd mások hozzászólását jobban értelmezd esetleg kérdezz vissza mert néha az is sokat segítheti jövőbeli hozzászólásaidat, és elkerülhetőek a félreértések...
2013-02-05 14:52:56
Holi Dávid
Jó olvasni az Önök kulturált beszélgetését, egy kivétellel. Sajnálom, hogy az ilyen típusú "hozzászólók" egyre többen vannak! Valószínűleg ez a perverziójuk! Sajnálom. Dr. Kulcsár Zoltánt kérdezném, hogy kinek van joga a tulajdoni lapra bejegyezni a végrehajtás hatályát, és milyen alapon? Azért kérdezem, mert van egy konkrét eset, melynek szeretnék utána járni. Előre is köszönöm válaszát, tisztelettel: HD
2013-02-06 03:56:01
Csikós Malvina
Tisztelt Lidy Róbert ! Szeretnék tanácsot kérni öntől. Sajnos van banki tartozásom .Sajnos megcsúsztam a fizetéssel a bank felmondta a szerződést részlet fizetést nem engedélyezte egy összegben kérte a kölcsön vissza fizetését. Évekig nem kerestek kiadták egy be hajtó cégnek akik küldtek felszólító leveleket , hogy egy összegben fizessem ki a dupláját a tényleges követelésnek. Nem beszélve arról,olyan munka díjakat számoltak fel ami nem fedi a valóságot. Mielőtt valakik kritikákat írnának. A kölcsön felvétele időszakban aktív dolgozó voltam az idő alatt fizettem a törlesztést. Sajnálatos módon súlyos beteg lettem , egy évig beteg szabadságon voltam majd ezt követően végleges rokkant vagyok ( mozgáskorlátozott) Több mint hat éve vagyok rokkant. 2013 januártól a nyugdíjam 33% vonják. Igazságtalannak tartom, hogy a bankok nem adnak esélyt a részlet fizetésre. Több évet várnak és átadják a behajtó cégeknek akik uzsorás kamattal hajtsák be a tartozást.Amit még szeretnék tudni, van-e joga a behajtó cég ügyvédjének tudtomon kívül információt kérni? Több év után személyesen kereset meg.Akkor én nem a voltam itthon egy rokontól kérte ki az információkat.Megengedhető az ilyen cégek működése? El lehetetlenítik a lakosság 90%-át! konkrétan én 17-éve egyedül vagyok, januártól ötvenkettőezer forintot kapok. Sajnálatos módon az egyszerű polgárokkal tudják meg csinálni! Nem vagyunk tisztában a jogainkkal. EZT KI IS HASZNÁLJÁK!!! Tehetetlenek érzem magam, mert olyan összegek vannak feltüntetve amit a behajtó cég sem tud információt adni. Én úgy gondolom ez kizsákmányolás!!! A behajtó cégek virágoznak a dolgozóik hátra dűlve élvezik a jólétet!!! A lakosság többsége meg éhezik, fázik, nem tudja a létfontosságú gyógyszert meg venni!!! Úgy érzem behajtó cégek munkatársi osszák az észt a hozzá szólásaikkal . Félnek ,hogy el vesztik a busás jutalékukat? Szeretném kérni!!! behajtó cégek munkatárasinak a véleményét NEM KÉREM!!! Az illetékestől kérek tanácsot. Köszönöm szépen.
2013-02-09 20:44:50
Csikós Malvina
Hozzászóló! Olyan ember ne ossza az észt aki a nevét sem meri felvállalni! Gondolom, ha téged érintene az igazságtalanság akkor nem vádaskodnál? Nem kell egy kalap alá venni mindenkit! Nagyon örülnék, ha legalább egy adós bőrében bújnál. Akkor megértenéd , hogy önhibán kívül is kerülhet az ember bajban!
2013-02-09 21:39:02
Lidy Róbert
Tisztelt Malvina. Megtisztel hogy tőlem kér tanácsot. Sok felvetendő kérdés van, sima mezei személyi kölcsön mellé is vannak biztosítások összegtől függően kötelezővé is teszik, amik kiterjednek ( betegség,munkanélküliség bár erre nem mindig stb ), kérdés ugye hogy mikor ön tartós beteg lett jelezte e a bank felé hogy fizetés képtelen, illetve mikor lerokkant ezt a bank figyelembe vette e hogy nem tud fizetni. Én most másnak is segítek itthon és egy nagyon jó dologra lettem figyelmes. Mikor a bank átadja faktorálásra az ügyet PL. 2012.07.24 a faktor cég első levele kiállítási dátum:2012.12.13. ez annyit tesz a faktor cég 5 hónapig csücsült a neki kiadott végrehajtáson és kamatozott neki. Ez tisztességtelen haszonszerzés ami a tisztességtelen kereskedelem tilalmáról szóló törvényrendeleet megsértéséhez tartozik PSZÁF oldalán van egy panasz doksi amit érdemes kitölteni ez ügyben ha ilyen felmerül persze ha megvan a faktoring cég legelső felszólító levele ugye az lesz az alap. A banki részről ha ön jelezte a banknak hogy milyen egészségügyi dolgokkal kűzd és ezért nem tudott fizetni és esetleg biztosítása is volt rá az megint mehetne panaszra a PSZÁF-hoz. Jelenleg 3 levelet várok én is a szervezettől 4 külön ügybe és egyet a NAIH ( Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ). Ha ezek megvannak többet tudok mondani. A faktoring cég pl nem kérheti ki semilyen rokon vagy családtag adatait önnek pedig nem kötelessége átadni azokat, mivel semmi közük hozzá, a túl sok zaklatásért is fel lehet jelenteni őket. Az EOS faktoringot 61.000-en jelentették fel 2011-ben és 10.000.000 Ft-ra büntették az agresszív kereskedelem tilalmáról szóló törvényrendelet megsértése miatt. Ha eszembe jut még valami írok ha megjöttek a PSZÁF-tól a levelek az egyik ügy hasonlít az önéhez akkor írok. 1 adatot jó lenne tudni ill többet :D volt e a kölcsönszerződéshez biztosítás a kölcsön összege és devizaneme. Üdvözlettel Lidy Róbert
2013-02-10 13:22:40
Csikós Malvina
Tisztelt Róbert! Köszönöm szépen az értékes információkat. Szeretném meg kérdezni, hogy a bank ha fel mondja a szerződést az adóssal és az egy összegben nem tudja vissza fizetni akkor meddig vár a bank? Mennyi idő után adja el a faktoring cégnek? Adott esetben a bank be tudta volna hajtani, mert volt munkahely. Tisztelt Róbert! Szeretném meg kérni, hogy ha lehetséges akkor az E-mail cimemre is szíveskedjen írni. Ott több fogok írni. szupermami@citromail.hu A válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel. Csikós Malvina
2013-02-10 17:54:19
Erika
Tisztelt Lidy Róbert! Én is szeretnék öntöl tanácsot kérni de ha lehet E-mail cimre irnám!diamondsze71@gmail.com Köszönöm elöre is!Tisztelettel:Erika
2013-02-23 00:47:51
István
Üdvözlöm Róbert! Én az EOS cégtől kaptam egy levelet, hogy behajtani kíván tőlem olyan tartozást, ami szerintem nem valós. Történetesen egy Invitel tartozást. Holott én az Invitellel soha nem álltam szerződésben. Írtam nekik küldjenek bizonyítékot, továbbá tájékoztassanak, hogyan jutottak adataimhoz, erre fel a mai nap kaptam egy Fizetési Meghagyást. Nem is értem, hogy lehet ilyet kiadni mindenféle bizonyíték nélkül? Most én követelhetek e bármiféle kártérítést illetve költségtérítést? Köszönettel: István
2013-03-28 14:13:34
Lampérth János
Miért jelentetnek meg valótlan, dilettáns cikket? A PTK a faktorcégeknek megengedi a szamélyes adatkezelést, a cikkben leírtak csk súrolják a jogszabályt. Nerm kéne az embereket félretájékoztatni!!!!!!
2013-03-28 19:11:28
István
Tisztelt Lampérth Úr! Mint írtam én az Invitellel sosem álltam kapcsolatban, így ő sem kezelhette adataim, és nem adhatta tovább. A törvény pedig létezik, hogy tudomásom és engedélyem nélkül nem adhatók ki adatok. Továbbá az EOS-al nem álltam jogviszonyban, így ő nem követelhet rajtam semmit, de az invitellel sem álltam, így ő sem. Ehhez nem kell ügyvédnek lenni, ez a józan paraszti ész. Mellesleg nem járultam hozzá semmiféle adósság engedményezéséhez, mivel tartozásról nincs tudomásom, sosem kaptam erről semmiféle tájékoztatást, egyenlegközlőt és felszólítást sem. Köszönettel: István
2013-03-29 09:01:40
István
Csak némi adalék, gondolom sokaknak segít: 2003. évi C. törvény (az Elektronikus Hírközlésrõl) 143. § (2) bekezdése szerint „Az elõfizetõi szerzõdésekbõl eredõ igények egy év alatt évülnek el." Felelősség az előfizetői szerződések teljesítéséért, az előfizetői szerződéssel kapcsolatos hatósági hatáskör időbeli kerete449 143. §450 (1) Az előfizetői szerződések késedelmes vagy hibás teljesítése esetében az elektronikus hírközlési szolgáltató a felhasználó vagyonában okozott kárt köteles megtéríteni, az elmaradt haszon kivételével. (2) Az előfizetői szerződésekből eredő polgári jogi igények egy év alatt évülnek el, amelyet az (1) bekezdés szerinti esetekben a késedelem, illetve a hibás teljesítés bekövetkezésétől kell számítani. (3) Az előfizetői szerződés megszegése esetén az elektronikus hírközlési szolgáltató az Elnök által rendeletben meghatározottak szerinti kötbért köteles fizetni. (4) Az előfizetői szerződéssel kapcsolatos hatósági ügy tárgyában (kérelemmel, bejelentéssel) a Hatóság eljárása a hatósági eljárás kezdeményezésére okot adó körülmény bekövetkezésétől számított hat hónapon belül kezdeményezhető. (5) Amennyiben a kérelmező a (4) bekezdésben foglalt hatósági eljárás kezdeményezésére okot adó körülmény bekövetkezéséről csak később szerzett tudomást, vagy a kérelem, bejelentés előterjesztésében akadályoztatva volt, úgy a (4) bekezdésben foglalt határidő a tudomásszerzéstől vagy az akadály megszűnésével veszi kezdetét. Az előfizetői szerződéssel kapcsolatos hatósági ügy tekintetében egy éven túl hatósági eljárás nem kezdeményezhető. E határidő jogvesztő.
2013-04-03 12:51:34
varga lberta
hol lehet fejelentés teni pestmegyében
2015-01-22 15:21:24
simonits laszlone
tisztelt robert szeretnem a velemenyet kerni ha egyszer kivan vizetve a tartozas akkor mert kell ugyanaszt fizetni
2018-01-03 16:11:46

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>