VERESEGYHÁZI HÍRHATÁR - Hazug, hamis szeretet ...

VERESEGYHÁZI HÍRHATÁR
   
 2019.01.23.
 Szerda
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   318,11 Ft
   CHF árfolyam
   280,61 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 01. 02. 20:32     


Hazug, hamis szeretet ...
2017 év vége Bonyhád. Egy hajléktalan keres menedéket a Katolikus templomban, Isten házában.

2017 év vége Bonyhád. Egy hajléktalan keres menedéket a Katolikus templomban, Isten házában.


Reménykedik abban, hogy Jézus hívei, földi helytartói segítenek rajta, nem engedik megfagyni, megfázni a hideg éjszakában. Eddig, több mint, 60 ember halt meg a hidegtől az utcán, de még a saját lakásában is. Csak egy kis szélmentes zugra vágyott ISTEN házában…
Hihetetlennek hangzik, de igaznak látszik a hír. Bonyhádon, a Katolikus templomot zárják – mint mindenütt az országban. Abban a mocskosnak mondott Kádár rendszerben nem kellett félteni Isten hajlékát, aki akart, akár éjjel, vagy nappal bemehetett, lelkét megnyugtathatta és mehetett tovább dolgára. Ma már ez nem így van!
 
Politikai színpad lett a szószék, ahonnan a FIDESZ szentírásait közvetíti a plébános, vagy a lelki atya. Felszólít választásra, konzultációra, politikai programokra, csak éppen a kegyeletről, az ember szeretetéről feledkezik meg némelyikük. Példabeszéd ez is, mint Orbán dicsérete, imádata a pénznek, melyet az adófizetőktől vesznek el, nem is keveset azért, hogy a szavazóbázis stabil legyen – legalább az idős emberek körében.
 
Remeg a hajléktalan fáradt, tán még beteg is ember ott bent a Katolikus templomban Bonyhádon. Eljön a zárás ideje és Isten szolgái kegyetlenül kizavarnák a hidegbe, hogy pusztuljon, vesszen el. A templom, már nem menedék, már nem Isten háza, nem a kegyelet szimbóluma, hanem az embertelenség takarására szolgáló vallási színpadi kellék.
 
Fázik az ember, menedékre vágyott. Kérte, könyörgött, hogy maradhasson, hiszen még a cipőjének talpa is levált, a puszta földön járt. Nem lopni akart, csak egy kis szél és fagymentes helyet, ahol talán lélekben is erőt kap, de fizikai értelemben talán még védelmet is…
Könyörgése, süket fülekre talált, és a szívtelen lelkipásztor, vagy templomszolga – pontosan nem jelölte meg a hírportál – lelketlenül kizavarta volna. Valamikor, a középkorban, az emberek hittek abban, hogy ISTEN HÁZA tényleges menedék a világi bajok elől.
 
Menekültek oda bűnösök, és ártatlanok, akiket üldöztek, vagy egyszerűen csak nem találtak fejük fölé menedéket. Az EGYHÁZ akkor, ha nem is tárt karokkal várta a rászorulókat, de menedéket adott nekik, és legalább a fagyhaláltól megóvták a híveket…
 
Rendőrt hívtak a menedékkérőre. Jött a rendőr, és megmutatta, hogy tud igazi EMBER is lenni, mert Ő is EMBERBŐL VAN! Lehet, hogy nem keresztény a vallása, lehet, hogy ateista, de az biztos, hogy sokkal keresztényibb volt, mint az egyház felkent embere.!!! Csak szolgál és véd – és ez igaz! Szolgálja a közrendet, a közbiztonságot, és megvédi a védtelen állampolgár életét.
 
Lehet, hogy a rendőrt kellene imádni Bonyhádon és .L.)nem az Isten házában pöffeszkedő földi helytartóra figyelni? Az isteni szeretet és béke most, a világi hatalom megtestesítőjénél tört napfényre. Nem tett mást, csak megmentett egy életet, és cipőt adtak a fázós lábára – egy hajléktalan szálláson.
 
URAM, OTT A MENNYEKBEN!
 
Te, látod földi szolgáid istentelen magatartását. Nem kéri senki, hogy büntesd meg, hiszen Ő is csak esendő lény, aki meghajlik a politikai hatalom előtt, és adófizetők pénzét tartja helyetted imádni valónak! Mi, adófizetők finanszírozzuk azt, hogy szolgálhat, és kiteheti a szűrét a menedék kérőnek. Elérte Őt is a politika, és bevitte azt Isten házába, a Te hajlékodba… Valamilyen módon mutass utat a Katolikus Egyház vezetőjének itt Magyarországon arra, hogy térjenek vissza a hithez, az emberek szeretetéhez, és szolgáljanak Téged úgy, ahogy azt valamikor hirdetted!
 
ÁMEN…!
 
(V.L.)
 
 

További hírek

  Cifra nyomorúság
2019. 01. 22. 18:14 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Kis értelemtágítás
2019. 01. 18. 20:49 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Sok Anna, Ancsa, Ani, Nika van -nekrológ
2019. 01. 14. 20:37 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Januártól drágul több egészségtelen termék, pl. a cola snack, kakaópor
2019. 01. 01. 14:30 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Boldog új évet Veresegyház!
2018. 12. 31. 20:19 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Cipősdoboz-akció a Dankó utcai óvodában
2018. 12. 22. 21:08 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Ombudsmani állásfoglalás
2018. 12. 08. 21:23 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Magyar hajléktalan fociválogatott a mexikói VB-n
2018. 11. 19. 20:14 veresegyhazi-hirhatar.hu
  A Veres1 Színház közleménye
2018. 11. 18. 20:33 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Otthon melege program
2018. 10. 30. 19:43 veresegyhazi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport