VERESEGYHÁZI HÍRHATÁR - Kertkapu tervezése - hogyan kezdjünk hozzá?

VERESEGYHÁZI HÍRHATÁR
   
 2021.03.08.
 Hétfő
Ma Zoltán napja van.
Holnap Franciska napja lesz.
   EUR árfolyam
   367,75 Ft
   CHF árfolyam
   331,77 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 01. 26. 12:51     


Kertkapu tervezése - hogyan kezdjünk hozzá?
Amikor kerítést tervezünk, akkor nem feledkezhetünk meg arról, hogy valamilyen módon meg kell oldanunk az udvarból való ki-be közlekedést: egyszóval szükség lesz kapuk beépítésére is. A jó kertkapu ismérve, hogy “olyan, mintha ott sem lenne” tehát szépen beleolvad a kerítésbe, és nem töri meg annak egységességét. Mindemellett a kaput jó eséllyel napi szinten használni fogjuk, ezért több fontos szempontnak is meg kell felelnie.

Nyitásirány

 

A jelenleg hatályos építési törvények értelmében a kapu nem nyílhat az utca felé, tehát mindenképp úgy kell terveznünk, hogy a nyílás iránya az udvar felé lesz majd. Ebből kiindulva ne ültessünk a belső oldalon a kapu közelébe olyan növényt, ami akadályozná a kényelmes használatot - egy kis bokor vagy facsemete az évek alatt bizony jócskán elterebélyesedhet. 

 

Biztonság

 

Ma már alapvető, hogy nem csak a bejárati ajtót, hanem a kaput is kulcsra zárjuk - sokszor még akkor is, ha épp otthon vagyunk. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy bárki hívatlanul besétáljon az udvarunkba, még akkor is, ha nem rossz szándékkal érkezett az illető. Hiszen lehetnek olyan napok, amikor nem kívánunk látogatókat fogadni, és a kínos magyarázkodás helyett egyszerűbb, ha a hívatlan személy abban a hitben van, hogy senki sem tartózkodik otthon. 

 

Persze jöhetnek olyan alakok is, akiket sokkal inkább az udvarban vagy a melléképületben tartott értékesebb tárgyaink érdekelnek, és adott esetben szívesen eltulajdonítanának néhányat. A bezárt kapu azonban itt is nagy visszatartó erővel bírhat, hiszen egy kerítésen átmászó személy elég nagy feltűnést kelt. A lényeg, hogy a kaput lehessen kulcsra zárni, és használjuk is ki eme tulajdonságát. A kulcsot pedig sose hagyjuk a kapu közelében! 

 

Esztétikus megjelenés

 

Egy kerítés akkor mutat a legjobban, ha a kapu is illeszkedik hozzá. Ezt úgy a legegyszerűbb megvalósítani, ha a kapukat is onnan vásároljuk meg, ahonnan a kerítésanyagot. Ha például a fahatású fém Nívó Kerítést választjuk, akkor rögtön megrendelhetjük a színben és stílusban hozzáillő kapukat is. Így az egységességgel már biztosan nem lesz gond. Mindemellett a felületkezelt fémelemeket felújítani sem szükséges, hiszen nem korrodálnak. A gondozásmentes kapu és kerítés pedig máris leveszi a karbantartás gondját a vállunkról.

 

Modern megoldások

 

A kiskapukra többnyire nem jellemző, viszont a nagykapuk esetében már egyre több háznál találkozunk valamilyen automata nyitási rendszerrel. Hisz kétségtelenül roppant kényelmes, amikor hazaérkezve nem kell kiszállni az autóból, hogy kinyissuk a kaput, majd becsukni, miután áthaladtunk rajta, hanem mindezt egy motoros szerkezet elvégzi helyettünk.

 

Bár a rendszer beszerelése többletköltséggel jár, mégis érdemes megfontolni, hogy beruházzunk rá, hiszen nagyon megkönnyíti a mindennapokat. Elég csupán egyetlen gombnyomás, és a kapu máris kinyílik vagy oldalra csúszik, hogy beengedjen minket.


További hírek

  Nincsenek menekültek, de sikerült elkölteni a védekezésre 600 milliárdot
2021. 03. 08. 17:20 hirhatar.hu
  Egymilliós büntetést kapott a tüntetésért Gődény György
2021. 03. 08. 17:20 hirhatar.hu
  Csődöt mondott az Orbán-kormány, összeomlott az oltási rendszere
2021. 03. 07. 11:54 hirhatar.hu
  Koronavírusos lett Dobrev Klára
2021. 03. 05. 19:03 hirhatar.hu
  Totálkáosz: mitől uralkodhatnak 12 évig, ha még egy oltási rendszert sem tudnak kidolgozni...?
2021. 03. 05. 19:03 hirhatar.hu
  Elmarad a hétvégére tervezett tömeges oltási akció
2021. 03. 05. 19:03 hirhatar.hu
  Félév után máris léket kapott a Pesti TV
2021. 03. 04. 18:57 hirhatar.hu
  Szlávik János lánya is Dubajban nyaralt, míg a főorvos nyárra sem ajánlja az utazást
2021. 03. 04. 18:57 hirhatar.hu
  Hétfőtől még a kaszinók is bezárnak, két hétig zár alatt lesz az ország
2021. 03. 04. 18:57 hirhatar.hu
  Orbán lúzerként bukott ki az uniós Néppártból
2021. 03. 03. 19:03 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport