VERESEGYHÁZI HÍRHATÁR - Rendőrségi összefoglaló

VERESEGYHÁZI HÍRHATÁR
   
 2023.06.06.
 Kedd
Ma Norbert napja van.
Holnap Róbert napja lesz.
   EUR árfolyam
   369,14 Ft
   CHF árfolyam
   380,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 04. 10. 14:26     


Rendőrségi összefoglaló
A Veresegyházi Rendőrőrs beosztottjai az elmúlt hetekben sikeres elfogásokat foganatosítottak.

A Veresegyházi Rendőrőrs beosztottjai az elmúlt hetekben sikeres elfogásokat foganatosítottak.


A Rendőrőrs beosztottjai járőrtevékenység közben tetten érték és elfogták egy testvérpárt, akik a Veresegyház Revetek utcában lévő, Telenor Zrt. tulajdonában álló, telefonátjátszó adótoronyról kábeleket vágtak le eltulajdonítási szándékkal.

Kihallgatásuk során a gyanúsítottak további telefon adótornyokat is megneveztek, ahonnan szintén vezetékeket vágtak le - azok réztarrtalmának megszerzése érdekében - cselekményükkel a szolgáltatás folyamatosságát akadályozva.

Nevezettek őrizetbe vétele megtörtént, előzetes letartóztatásban vannak.

 

Egy fiatalkorú fóti lakos is elfogásra került, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hgoy Veresegyház Tó-strand területén a Kajak-kenu Egyesület szertárát feltörte és onnan sportszereket és egyéb műszaki cikkeket tulajdonított el.

Kihallgatása során a bűncselekményt elismerte és további 9 hasonló jellegű bűncselekmény (betöréses lopás) elkövetését is beismerte, részt vevő társait is megnevezve.

A sértettek megállapítása és felkutatása jelenleg is folyamatban van.

 

Február 21-24. közötti hétvége "fekete hétvégeként" került e a veresegyházi körözöttek, bűnelkövetők tudatába. A Rendőrőrs területén körözési akció végrehajtására került sor, amelynek során az akcióban részt vevő Veresegyház Rendőrőrs beosztottjai összesen nyolc (!) körözött személyt fogtak el és szállítottak Büntetés Végrehajtási Intézetekbe.

Az elfogott személyek közül egy személy jó ideje az országos TOP 100-as listán is szerepelt, további egy személy ellen pedig 15 országos elfogató parancs volt érvényben. (ennek a hétvégének az összesített statisztikája szerint: Pest megye területén elrendelt akció legeredményesebb őrse a Veresegyházi Rendőrőrs - a szerk.)

 

Egy vácegresi illetőségű lakos elfogására is sor került, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Vácegres területén több családi házba betört, onnan műszaki cikkeket, ékszereket és illatszereket tulajdonított el.

A megalapozott gyanút maga az elkövető szolgáltatta azzal, hogy több, saját magáról készült fotót - ahol az eltulajdonított ékszereket viseli - az egyik közösségi internetes oldalra feltette, amely alapján az eltulajdonított értékek rövid időn belül beazonosításra kerültek.

A gyanúsított őrizetbe vétele megtörtént, előzetes letartóztatásban van.

 

A szadai KMB-s kollégához lakossági bejelentés érkezett, hogy Szadán házalók járnak, akik a helyi körzeti orvosra hivatkozva gyógypaplanokat és párnákat kínálnak megvételre.

A kolléga a területén igazoltatta a házaló, váci illetőségű lakosokat, akik valóban gyapjúnak mondott takarókat és párnákat kínáltak fel eladásra.

Elszámoltatásuk ideje alatt is több lakossági bejelentés érkezett, hogy nevezett szemlyek nem csak készpénz, hanem ékszerek fejében is értékesítettek, de az ékszerekért adott takarók értéke egy esetben sem fedezi az ellenértékként átadott ékszerek értékét, így megalapozottá vált a család bűncselekmény elkövetésének gyanúja is.

A szolgálatot teljesítő kolléga a két személyt előállította, gyanúsítotti kihallgatásuk megtörtént, az ellenértékként átvett ékszerek lefoglalásra kerültek, valamint őrizetbe vételük megtörtént.

 

 


További hírek

  Emlékpad a lezuhant hegymászóknak
2023. 06. 02. 13:53 hirhatar.hu
  Az adriai szexbotrány után rehabilitálták Borkai Zsoltot
2023. 06. 02. 13:53 hirhatar.hu
  „Mintakalauz” pótdíjazta meg a vonaton utazó álláskereső hölgyet
2023. 06. 02. 13:53 hirhatar.hu
  Milliárdos kapta meg az állami gondozott gyermekek kastélyát
2023. 05. 22. 19:25 hirhatar.hu
  Az uniós ügyészek szervezete alelnökükké választották Polt Pétert
2023. 05. 14. 10:26 hirhatar.hu
  Keményebben kellene fellépni a forgalmat akadályozó autókkal szemben
2023. 05. 14. 10:26 hirhatar.hu
  Pintér Sándor vizsgálatot indított a Gálvölgyi-ügy miatt
2023. 05. 14. 10:26 hirhatar.hu
  A Szent István parkban búcsúznak Vágó Istvántól
2023. 05. 12. 11:26 hirhatar.hu
  Egy kancsal racka lett az atlétikai VB kabalaállata
2023. 05. 12. 11:26 hirhatar.hu
  A Mészáros Lőrincre bízott vagyon egy év alatt 200 milliárddal hízott
2023. 05. 12. 11:26 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport