VERESEGYHÁZI HÍRHATÁR - Rendőrségi összefoglaló

VERESEGYHÁZI HÍRHATÁR
   
 2022.06.30.
 Csütörtök
Ma Pál napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   396,75 Ft
   CHF árfolyam
   397,56 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 04. 10. 14:26     


Rendőrségi összefoglaló
A Veresegyházi Rendőrőrs beosztottjai az elmúlt hetekben sikeres elfogásokat foganatosítottak.

A Veresegyházi Rendőrőrs beosztottjai az elmúlt hetekben sikeres elfogásokat foganatosítottak.


A Rendőrőrs beosztottjai járőrtevékenység közben tetten érték és elfogták egy testvérpárt, akik a Veresegyház Revetek utcában lévő, Telenor Zrt. tulajdonában álló, telefonátjátszó adótoronyról kábeleket vágtak le eltulajdonítási szándékkal.

Kihallgatásuk során a gyanúsítottak további telefon adótornyokat is megneveztek, ahonnan szintén vezetékeket vágtak le - azok réztarrtalmának megszerzése érdekében - cselekményükkel a szolgáltatás folyamatosságát akadályozva.

Nevezettek őrizetbe vétele megtörtént, előzetes letartóztatásban vannak.

 

Egy fiatalkorú fóti lakos is elfogásra került, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hgoy Veresegyház Tó-strand területén a Kajak-kenu Egyesület szertárát feltörte és onnan sportszereket és egyéb műszaki cikkeket tulajdonított el.

Kihallgatása során a bűncselekményt elismerte és további 9 hasonló jellegű bűncselekmény (betöréses lopás) elkövetését is beismerte, részt vevő társait is megnevezve.

A sértettek megállapítása és felkutatása jelenleg is folyamatban van.

 

Február 21-24. közötti hétvége "fekete hétvégeként" került e a veresegyházi körözöttek, bűnelkövetők tudatába. A Rendőrőrs területén körözési akció végrehajtására került sor, amelynek során az akcióban részt vevő Veresegyház Rendőrőrs beosztottjai összesen nyolc (!) körözött személyt fogtak el és szállítottak Büntetés Végrehajtási Intézetekbe.

Az elfogott személyek közül egy személy jó ideje az országos TOP 100-as listán is szerepelt, további egy személy ellen pedig 15 országos elfogató parancs volt érvényben. (ennek a hétvégének az összesített statisztikája szerint: Pest megye területén elrendelt akció legeredményesebb őrse a Veresegyházi Rendőrőrs - a szerk.)

 

Egy vácegresi illetőségű lakos elfogására is sor került, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Vácegres területén több családi házba betört, onnan műszaki cikkeket, ékszereket és illatszereket tulajdonított el.

A megalapozott gyanút maga az elkövető szolgáltatta azzal, hogy több, saját magáról készült fotót - ahol az eltulajdonított ékszereket viseli - az egyik közösségi internetes oldalra feltette, amely alapján az eltulajdonított értékek rövid időn belül beazonosításra kerültek.

A gyanúsított őrizetbe vétele megtörtént, előzetes letartóztatásban van.

 

A szadai KMB-s kollégához lakossági bejelentés érkezett, hogy Szadán házalók járnak, akik a helyi körzeti orvosra hivatkozva gyógypaplanokat és párnákat kínálnak megvételre.

A kolléga a területén igazoltatta a házaló, váci illetőségű lakosokat, akik valóban gyapjúnak mondott takarókat és párnákat kínáltak fel eladásra.

Elszámoltatásuk ideje alatt is több lakossági bejelentés érkezett, hogy nevezett szemlyek nem csak készpénz, hanem ékszerek fejében is értékesítettek, de az ékszerekért adott takarók értéke egy esetben sem fedezi az ellenértékként átadott ékszerek értékét, így megalapozottá vált a család bűncselekmény elkövetésének gyanúja is.

A szolgálatot teljesítő kolléga a két személyt előállította, gyanúsítotti kihallgatásuk megtörtént, az ellenértékként átvett ékszerek lefoglalásra kerültek, valamint őrizetbe vételük megtörtént.

 

 


További hírek

  Meghalt egy stábtag a Nyerő Páros forgatásán
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Látszólag az ország legmagasabb hegye volt
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
2022. 06. 24. 21:14 hirhatar.hu
  A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Egerszegi Krisztina: A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu
  Több pécsi vállalkozás is önként segíti a város tanárait
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu
  Bőkezűen osztogatott a Fidesz-közeli haveroknak a Szerencsejáték Zrt
2022. 06. 21. 16:51 hirhatar.hu
  Több mint félmilliárdból készült, de eddig csak 18 ezren váltottak jegyet a Hosszú Katinka-filmre
2022. 06. 18. 17:24 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport