VERESEGYHÁZI HÍRHATÁR - Segítség! Mit tegyek, ha betörő van a házamban?

VERESEGYHÁZI HÍRHATÁR
   
 2020.11.26.
 Csütörtök
Ma Virág napja van.
Holnap Virgil napja lesz.
   EUR árfolyam
   360,96 Ft
   CHF árfolyam
   332,35 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 11. 16. 20:30     


Segítség! Mit tegyek, ha betörő van a házamban?
Napjainkban a besurranó tolvajok többnyire óvatosan és megfontoltan “dolgoznak”, azaz igyekeznek olyankor lebonyolítani a rablásokat, amikor a kiszemelt ingatlanban senki sem tartózkodik otthon.

De néha velük is előfordul, hogy nem minden a számításaik szerint alakul, és a gyanútlan tulajdonos egyszer csak hazaérkezik. Egy efféle leleplezés sokféleképpen alakulhat, a kimenetele pedig nagyrészt a lélekjelenléten és a talpraesettségen múlik.

 

Amikor a rémálom valósággá válik

 

Képzeljük csak el: egy hosszúra nyúlt nap után épp hazafelé tartunk, ám otthonunk ajtaját megközelítve észrevesszük, hogy valaki megrongálta, esetleg hangokat hallunk odabentről. Te jó ég, hiszen épp most rámol ki minket egy betörő! Első gondolatra bármennyire is észszerűnek tűnik, semmiképp se rontsunk rá az illetőre!

 

Hisz látatlanban nem tudhatjuk, hogy milyen fizikummal bír, esetleg van-e nála fegyver, netalántán társa is van. Lehet, hogy könnyűszerrel elbánnánk vele, de az is előfordulhat, hogy ő intéz el minket. Ne feledjük: egyetlen vagyontárgy sem értékesebb az életünknél! 

 

A legtöbb betörő ugyan nem hidegvérű gyilkos, viszont akár véletlenül is okozhat halálos sérülést. Ugyanez ránk is igaz: lehet, hogy egy jól irányzott, váratlan ütéssel leterítjük a tolvajt, ha viszont emiatt megsebesül, akkor az már testi sértésnek minősül, ami súlyosabb bűncselekmény, mint a rablás. Nem érdemes tehát konfrontálódni vele.

 

Szóval nézzük végig tétlenül, ahogy kifosztanak?

 

Erről szó sincs! Távolodjunk el az ingatlantól, de közben tartsuk rajta a szemünket. Azonnal hívjuk fel a rendőrséget, mondjunk el mindent részletesen, közben pedig figyeljük meg, hogy mi történik. Ha a betörő kilép a házból, biztonságos fedezékbe húzódva adjunk róla személyleírást, és jegyezzük meg, hogy merre menekül, esetleg van-e járműve. Akár fényképeket is készíthetünk közben a mobilunkkal, ami adott esetben bizonyítékként szolgálhat. 

 

Ha pedig már biztosan eltűnt a gazfickó, akkor se menjünk be az otthonunkba, amíg a rendőrség ki nem érkezik! Ez azért fontos, mert ha a helyszínelés előtt bármit megmozdítunk, azzal csak akadályozzuk a hatóságok munkáját, és a tudtunkon kívül értékes nyomokat tüntethetünk el. Bármennyire is nehéz várakozni, legyünk türelmesek.

 

Előzzük meg a további betöréseket!

 

Ha egyszer már kiraboltak, nem lehetünk biztosak benne, hogy nem fogják ismét megpróbálni, ezért tegyünk meg mindent, hogy még egyszer ne fordulhasson elő. A megrongált bejárati ajtót cseréljük le egy Nívó Biztonsági Ajtóra

 

Egy ilyen ajtó ugyanis betörésbiztos, vagyis olyan extrákkal rendelkezik, mint a tömör acéltábla belsőrész, a szénacél zártszelvény keret, a kiemelésgátló csapozat, a 6 mobil és 3 fix záródási pont, valamint a 9 cm vastagság és a 110 kg feletti összsúly. 

 

A biztonsági ajtók ellenállnak a rongálásnak, a betörő pedig a sikertelen próbálkozás után inkább gyorsan kereket old majd.


További hírek

  Ismét járványügyi időkorlátot vezetnek be a 65 éven felülieknek
2020. 11. 23. 17:19 hirhatar.hu
  Gáti Oszkár: „Szörényi öregecske, nem kell komolyan venni”
2020. 11. 23. 17:01 hirhatar.hu
  A combfix, ami öltöztet
2020. 11. 23. 16:13 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Hetvenen túl ismét összeveszett Szörényi, a Bródy
2020. 11. 20. 21:25 hirhatar.hu
  Hármat tippelhet, ki nyerte el a 150 milliárdos atlétikai stadion kivitelezését
2020. 11. 17. 20:47 hirhatar.hu
  Januártól magánlaksértésnek minősül a drónvideóval készült leleplező felvétel
2020. 11. 17. 20:47 hirhatar.hu
  Kiugrott az ötödikről egy nyugdíjas Szombathelyen, miután beutalták a kórházba
2020. 11. 17. 20:47 hirhatar.hu
  Költöztetés egyik kerületből a másikba
2020. 11. 16. 20:37 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Textúrák és effektek a kifogástalan minőségű makettekhez
2020. 11. 16. 20:35 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Speciális légtisztítók
2020. 11. 16. 20:32 veresegyhazi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport