. Ma Lukács napja van.
Amikor a felszín alatt már valami forr… (III)
2017-10-18 14:50:03
Amikor a felszín alatt már valami forr… (III)

Amikor a felszín alatt már valami forr… (III)

Az esetről írásos tájékoztatást küldtem a város jegyzőjének, aki válaszában kifejtette, hogy illetékesség hiányában intézkedni nem tud, mégis a fejleményekkel kapcsolatosan kéri a további tájékoztatást.


A területileg illetékes gyámügyi kirendeltség munkatársa telefonon elmondta, hogy véleménye szerint ebben az esetben a legkézenfekvőbb megoldásként a rendőrségi feljelentés látja. Ezt nem tettem meg. Reméltem, hogy a dolog enélkül a drasztikus lépés nélkül is megoldható, elrendezhető.


Ezek után próbáltam felvenni a kapcsolatot az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumának elnökével. A honlapon feltüntetett telefonszámon az igazgatónő jelentkezett be. Az iskolatitkár közvetítése után az elnök úr hívott fel „hívószám ismeretlen” kijelzéssel, akinek beszámoltam a történtekről.


Ő arra tett ígéretet, hogy "összehoz egy beszélgetést az Igazgatónővel". Megkérdezte, hogy mi lenne számunkra a megnyugtató megoldása ennek a helyzetnek. Elmondtam, hogy minimális elvárásom a történtek után, hogy az intézményvezető a mi jelenlétünkben kérjen bocsánatot kislányunktól annak érdekében, hogy meg tudjon nyugodni, hogy ne attól félve menjen az iskolába, hogy ez a bánásmód vele szemben megismétlődhet. Szeretnénk elérni, hogy bizalma újraépüljön, hogy ismét örömmel menjen az iskolába. Aztán vártam, hogy egyszer csak megszületik ez az időpont.


A várakozással telt idő egyik napján, telefonon megkeresett az intézmény egyik pedagógusa, aki szem – és fültanúja volt az indulás előtti jelzéseimnek. Telefont az igazgatónő megbízásából ragadott, kérte, mondjam el neki, hogy „mi bajom a vezetővel”. Ez számomra igencsak meglepő, mondhatni gyerekes lépés volt. (A tanár azóta nem dolgozik az iskolában.)


Az eset után éppen egy héttel létrejött a találkozó, ami nem az elnök közbenjárásának volt köszönhető.
Ez idő alatt az igazgatónő folyamatosan piszkálta Esztert, viszont velem semmilyen módon nem vette fel a kapcsolatot.

A személyes találkozó alakalmával a vezető első nekifutása a támadás volt – tipikus áldozathibáztatás. Kijelentette, hogy lányom már délben „túlpörgött” (persze, hiszen hiperaktív), erről videofelvételt is készített, melyet természetesen azonnal látni akartam. (Későbbi írásos, hivatalok felé megtett kötelező nyilatkozátban azt írta: „lefekvésig minden rendben volt”) Az ominózus felvételt a mai napig láttam. A beszélgetés további részében olyan ígéretek hangzottak el, melyre alapozva hittem, hogy a dolog elrendeződött, a kijelentések alapján pozitív változásokat reméltem.

A később bekövetkezett események mutatják, reményeim mennyire megalapozatlanok voltak.
A felszínen a csillogó máz kezdett megkopni, mely alól előbukkant a valóság. Az a valóság, ami tele van önmeghasonlással, rosszindulattal, önös érdekekkel, érdektelenséggel, közönnyel és közömbösséggel, hazugsággal. Mindez nem foglalkoztatna annyira, ha saját maguk közt vívnák ezek az emberek a saját kicsinyes csatáikat. De a harctér ebben az esetben egy iskola, az áldozatok pedig a gyerekek.

 

(vége a III. résznek)


Kapcsolódó> I. és II. rész

Utoljára frissítve: 2017-10-18 14:52:23

További híreink
A fővárosi agglomeráció keleti része is népszerű
A dobogós települések túlszárnyalják a megyei átlagárakat.
2018-10-10 16:44:45, Hírek, Környezetünk Bővebben
Jézusi gyaloglás
A Mária Út Egyesület Molnár Renáta életmódtrénerrel és Hofher József jezsuita atyával közösen "Jézusi gyaloglás" lelkigyakorlatot szervez április végére.
2018-04-04 17:42:00, Hírek, Környezetünk Bővebben
Észak kontra dél: mekkora a különbség az agglomerációs települések között?
Azt gondolnánk, hogy az ingatlanpiac lassan megáll és elcsendesedik, a mellékelt ábra szerint azonban egyáltalán nem ez a helyzet.
2018-04-03 17:27:19, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az első szabad választások után az új Országgyűlés alakuló ülésén Göncz Árpád lett a házelnök, és ő látta el a...
Bővebben >>