. Ma Jusztin napja van.
Emlékeztetőül…csodák az Orbán családban
2012-05-30 08:26:51
Emlékeztetőül…csodák az Orbán családban

Emlékeztetőül…csodák az Orbán családban

Csodák, márpedig, nincsenek. Vannak azonban, jó kapcsolattal, pénzzel, pozícióval megáldott emberek, mint pld. Orbán Viktor és felesége dr. Lévai Anikó. Persze, ne felejtkezzünk el a sógor-komákról, a barátokról és a politikai támogatókról sem. Ebben a történetben ők is nagyon jól jártak!


2011. novemberében a Mozgó Világ Online újságban, Debreczeni József írása jelent meg: A politika fertője címmel. A közhatalom a magánvagyon szolgálatában részt ajánlom figyelmükbe, amely így kezdődik:

 

„’Orbán Viktor miniszterelnök jelentős vagyongyarapodáson ment keresztül 1998 és 2002 között, a hivatali évek alatt. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve:

1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett;

2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), amelynek (több tízmilliós) átépítéséhez azonnal hozzá is láttak.

 

Ha a tágabb famíliát is idevesszük, akkor konstatálhatjuk, hogy a miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

Már a családi vagyonszerzés kezdetén, a bányaprivatizációban is szerepet kapott közpénzből származó tőke. Simicska Lajos, Varga Tamás és Kövér Szilárd ugyanis azzal a Quality Invest Rt.-vel szálltak be Orbán Győző üzletébe, amelynek vagyonát a fideszes székházeladásból befolyt százmilliók adták. Simicskáék 4,75 millióért vettek részvényt a pártelnök apjától, amit aztán 1,2 millióért – tehát 3,55 milliót „ajándékként” hátrahagyva – adtak el újra neki. (Simicska: „Mindenkinek alkotmányos joga, hogy hülye legyen.”)”


Próbálok kedves olvasóimnak összegyűjteni, természetesen a teljesség igénye nélkül, olyan anyagokat, melyek már a múlt homályába vesztek, felváltották őket, talán mesterségesen generált, újabb, fontosabb hírek, melyek már régóta keringenek a „net”-en, de sok olvasóhoz még nem jutott el, ezért nem érhette el azt a hatást, melyet megérdemelt volna. A következő anyag 2005-ből való, és az Országgyűlés egyik „hosszú-nevű” ad-hoc bizottságának a munkásságát összegzi. A jegyzőkönyv ugyan 42 oldal, de érdemes elmélyedni benne, érdekes dolgokra derít fényt.


AZ ORBÁN CSALÁD ÁLLAMI FORRÁSBÓL TÖRTÉNŐ MEGGAZDAGODÁSA.


Ezen anyagok megismerése után, érdemes megtekinteni Orbán Viktor és felesége, dr. Lévai Anikó vagyonnyilatkozatát is. Megjegyezném, hogy a feleségnek csak a 2010-es nyilatkozatát sikerült megtalálnom.


ORBÁN VIKTOR VAGYONNYILATKOZATA 2011.

DR. LÉVAI ANIKÓ VAGYONNYILATKOZATA 2010.


Még egy kis idei híranyag: Talpalatnyi föld III.: Lévai Anikó tulajdonostársa nyerte a legtöbbet Felcsúton

 

Kedves olvasó! Elhiszem, hogy sokunknak nincs kedve, ideje olvasgatni ilyen hosszú anyagokat, de véleményem szerint, ezeket az  információkat ismernie kellene mindenkinek, aki Magyarországon él!


Forrás:

OGY honlap,

Mozgó Világ Online,

  Atlatszo.hu 

                                                                                                                                

Szs

Utoljára frissítve: 2012-05-30 18:16:44

További híreink
A hajdan kommunista munkásőrből keresztény-konzervatív szélsőségessé érett Bencsik támadja Ferenc pápát
Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban – jelentette ki a kormánypárti Hír TV Sajtóklub című műsorában a De...
2021-06-11 19:25:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
A DK nyílt levele a Fidesz propagandistáihoz
Mivel az Ómolnár Miklós vezette Ripost újabb szintet süllyedt a kormánypropaganda mocsarában, miután címlapon hozta az általuk vélt hasonlóságot Dobrev Klára és Elena Ce...
2021-05-21 16:19:06, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kormánypárti gumicsont vagy angoltudás nélkül is megdönthető Orbán...?
Megvan a nyári műbalhé egyik témája, az al-kal-mat-lan Karigeri nem tud angolul. Előrebocsátva: szerintem egy negyven-ötvenéves magyar értelmiséginek tudnia kellene jól l...
2021-05-18 12:26:18, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Pozor
És ez mind igaz is, ami le van írva, hiszen Debreczeni Józseftől mindig csak az igazat hallani, csakúgy, mint a könyvét bemutató párttársaitól. http://vastagbor.blog.hu/2011/12/02/politika_fertoje
2012-05-30 09:18:15
hozák ferenc
Ez kimeríti a rágalmazás fogalmát!! Perre vitte valamelyik érintett a ezeket a rágalmakat? Nem? Miért nem?
2012-05-30 21:24:51
Holi Dávid
Talán, azért nem, mert igazak? Az OGY jegyzőkönyv mögött, más olyan anyag is van, ami a egyértelműen bizonyítja, hogy mi történt. Kapcsolatban vagyok egy olyan illetővel, aki testközelből szemlélte az eseményeket. Még időben kiszállt...az anyagait azonban senki sem meri napvilágra hozni. Ő is fél:( Vajon, miért?
2012-05-31 06:59:05
Holi Dávid
http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/ismet-pert-nyert-mayer-aranka Tájékoztatásul a fenti két ÚRNAK...
2012-06-08 18:02:36

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Milyen meglepő, hogy ezen most csodálkoznak a kormányban, meg az egész Fidesz-KDNP galeriban, hiszen így nem t...
Bővebben >>